Το 2012 (22-23/09) Ερασιτέχνες δημιουργούν και ανοίγουν νέους ορίζοντες. Το αδιαχώρητο από την συμμετοχή του κόσμου, δημιουργήθηκε στην «Αυλή των χρωμάτων» και έργα με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες στην «1η Συνάντηση ερασιτεχνών», στο πατρικό σπίτι του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου, στους Γόννους. Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της έκθεσης είχαν το ζεύγος Δημήτρη και Φλώρας Γουγουλιά. Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο, το απόγευμα και η «Αυλή των χρωμάτων» έγινε η αφορμή για μια πρώτη επαφή – γνωριμία των καλλιτεχνών μεταξύ τους και παράλληλα ένα βήμα για να γνωρίσει το κοινό των Γόννων και της περιοχής τη δουλειά τους. Τριάντα εφτά ντόπιοι ερασιτέχνες ένωσαν τις δημιουργίες τους σε μια έκθεση σταθμό στα πολιτιστικά χρονικά των Γόννων και παράλληλα είχαν την ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών, σκέψεων και προτάσεων για την ανάπτυξη ανάλογων εκδηλώσεων τέχνης, λόγου, μουσικής, κ.λ.π. στο μέλλον. Τα επόμενα χρόνια η Συνάντηση Ερασιτεχνών Δημιουργών θα μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα καθιερωθεί πλέον ως ετήσιο Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης.
Περισσότερα ΕΔΩ.

Το 1568 – Οι ισπανικές ναυτικές δυνάμεις κατατροπώνουν τον αγγλικό στόλο του Τζον Χοκινς κοντά στη Βερακρούς.
Το 1779 – Αμερικανική Επανάσταση: Ο Τζον Πωλ Τζόουνς, έχοντας τη διοίκηση του USS Bonhomme Richard, κερδίζει στη ναυμαχία του Φλάμπορο.

Το 1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Τριπολιτσά.
Το 1846 – Οι αστρονόμοι Ουρμπέν Λεβεριέ, Τζον Κουτς Άνταμς και Γιόχαν Γκότφριντ Γκάλε ανακαλύπτουν τον πλανήτη Ποσειδώνα.
Το 1889 – Ο Φουσατζίρο Γιαμαούτσι ιδρύει τη Nintendo.

Το 1907 – Πραγματοποιείται η ορκωμοσία Θρακών Ελλήνων αγωνιστών στη Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Ορτάκιοϊ Βόρειας Θράκης, με στόχο την απελευθέρωση της περιοχής της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.
Το 1913 – Ο Γάλλος αεροπόρος Ρολάν Γκαρός γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει με αεροπλάνο τη Μεσόγειο Θάλασσα (από τη Γαλλία στην Τυνησία).
Το 1932 – Η Χετζάζ και η Νατζντ μετονομάζονται σε Σαουδική Αραβία.

Το 1974 – Με νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, νομιμοποιείται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Το 1980 – Ο Μπομπ Μάρλεϊ δίνει την τελευταία του συναυλία στο Πίτσμπεργκ.
Το 1983 – Ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις γίνεται μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το 1983 – Ο Γκέρι Κοέτζι από τη Νότια Αφρική γίνεται ο πρώτος Αφρικανός παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία.
Το 1991 – Το Κοινοβούλιο της Αρμενίας κηρύσσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας από τη Μόσχα.
Το 1993 – Το Σίδνεϊ αναλαμβάνει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 .
Το 1994 – Έκρηξη του ηφαιστείου Πινατούμπο στις Φιλιππίνες, με τουλάχιστον 14 νεκρούς.
Το 1999 – Εξαφανίζεται πριν φτάσει στον Άρη η διαστημική συσκευή Mars Climate Observer .

Το 2001 – Στις βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία καταποντίζεται η «Αλληλεγγύη», που δεν εκλέγει ούτε έναν βουλευτή στο Κοινοβούλιο. Αντίθετα, μεγάλη νίκη σημειώνει η Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία (πρώην κομμουνιστές).
Το 2001 – Στο Μακάο (υπό κινεζικό έλεγχο), στις πρώτες εκλογές από τότε που τέθηκε υπό τον έλεγχο της Κίνας (1999), την πλειοψηφία στις άμεσα επιλεγόμενες έδρες της Νομοθετικής Συνέλευσης κερδίζουν οι υποψήφιοι υπέρ της Κίνας.
Το 2002 – Το Βέλγιο γίνεται η δεύτερη χώρα του κόσμου που νομιμοποιεί την ευθανασία (ως υποβοηθούμενη αυτοκτονία-υπό προϋποθέσεις).
Το 2002 – Πρεμιέρα του φυλλομετρητή ιστοσελίδων Mozilla Firefox (Phoenix), έκδοση 0.1.