Το 2011 Γίνεται για πρώτη φορά η μεταφορά της εικόνας του πολιούχου των Γόννων, Αγίου Γεωργίου,   με άλογα γύρω από τον ναό και τους δρόμους της κεντρικής πλατείας των Γόννων. Τη περιφορά κάνουν τα μέλη του συλλόγου «Αραβανίτικων αλόγων Γόννων» με τον πρόεδρό τους, Στέργιο Χατζή.

Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Και ένα βίντεο από την εκδήλωση ΕΔΩ


Το 404 π.Χ. – Τερματίζεται ο Πελοποννησιακός Πόλεμος με τη νίκη των Σπαρτιατών του Λύσανδρου εναντίον των Αθηναίων.
Το 799 – Μετά τον ξυλοδαρμό του από τους πολίτες της Ρώμης, ο Πάπας Λέων Γ΄ διαφεύγει στην αυλή του Φράγκου βασιλιά Καρλομάγνου για να προστατευτεί.
Το 1901 – Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α. που καθιερώνει τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Το 1944 – Πραγματοποιούνται μυστικές εκλογές στην κατεχόμενη Ελλάδα για την ανάδειξη εκλεκτόρων στο Εθνικό Συμβούλιο (ΠΕΕΑ).
Το 1945 – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και οι Σοβιετικές Ένοπλες Δυνάμεις συναντώνται κατά μήκος του ποταμού Έλβα περικόπτοντας στα δύο τη Βέρμαχτ της Ναζιστικής Γερμανίας.
Το 1953 – Ο Φράνσις Κρικ και ο Τζέιμς Γουάτσον δημοσιεύουν τη Μοριακή Δομή των Νουκλεϊκών Οξέων περιγράφοντας τη δομή διπλού έλικα του DNA.
Το 1974 – Επανάσταση των Γαρυφάλλων : Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα αριστερών στην Πορτογαλία ανατρέπει το αυταρχικό συντηρητικό καθεστώς του Νέου Κράτους και εγκαθιδρύει μία δημοκρατική κυβέρνηση.