Το 1992 Πραγματοποιείται για πρώτη φορά η συνάντηση συμμαθητών των Γόννων που γεννήθηκαν τα έτη 1954 και 1955. Η συνάντηση έγινε στο δημοτικό σχολείο και σε ταβέρνα του χωριού. Την οργανωτική Επιτροπή αποτελούσαν οι  : Δημήτρης Γουγουλιάς, Στέλιος Ντάγιας, Λίτσα Λιόπα, Κούλα Καράνη και Χατζής Νίκος.

Το 2008 Το Δημοτικό σχολείο Γόννων παίρνει μέρος στο διαδραστικό πρόγραμμα της ΔΡΥΑΣ στα Τέμπη με θέμα το νερό και το περιβάλλον.

Το 1805 – Δυνάμεις Αμερικανών Πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ Ίτον, επικουρούμενες από Έλληνες, Άραβες και Τούρκους μισθοφόρους, καταλαμβάνουν την πόλη Ντέρνα, στη βόρειο Αφρική, επιχειρώντας να διαλύσουν εστίες πειρατών που μαίνονται την Μεσόγειο και το βόρειο Ατλαντικό. Είναι η πρώτη επέμβαση αμερικανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό στην Ιστορία.Το 1978 – Ξεκινά η Εξέγερση του Σαούρ στο Αφγανιστάν. Η εξέγερση ολοκληρώθηκε το επόμενο πρωί με τη δολοφονία του προέδρου του Αφγανιστάν Μοχάμεντ Νταούντ Χαν και την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν.

Το 1981 – Παρουσιάζεται το πρώτο ποντίκι υπολογιστή στο κέντρο ερευνών Xerox PARC.
Το 1988 – Δολοφονείται στην Αθήνα ο ηγέτης της μυστικής οργάνωσης “ASALA”, ο Αγκόπ Αγκοπιάν. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται στην Αθήνα δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ματ Σάμπρι γραμματέα του κλιμακίου P.L.O. Αθήνας