Ιστορικό    Βιογραφικό    Σημείωμα του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά

Ο Δημήτρης Γουγουλιάς  γεννήθηκε στους Γόννους του Ν. Λάρισας το 1954. Γιός του Ζήση Γουγουλιά και της Ελένης Καρατόλιου, αγροτών – καπνοπαραγωγών. Στις 21 Ιούνη 1981 παντρεύεται στο Ν. Ηράκλειο Αττικής τη Φλώρα Γαϊτάνου και κάνουν δύο παιδιά την Έλενα και τον Γιάννη. Ζουν δε μόνιμα στους Γόννους από το 1984.

Σπουδές : Το 1966 τελειώνει το Δημοτικό και το 1973 το Εξατάξιο Γυμνάσιο Γόννων. Σπουδάζει στην Ανώτερη Σχολή Στελεχών   Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και είναι απόφοιτος τρίτου έτους του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Εργασία : Από το 1979 μέχρι το 1984 εργάστηκε ως οικονομολόγος στην Ε.Β.Ε.Δ. ΑΕ (Del Monte).

Το 1984 προσλαμβάνεται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Το 1997 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, ορίζεται Προϊστάμενος στο τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοσίων Σχέσεων και το 1999 με ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών. Συμβουλίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς και της Γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» Α.Ε., ορίζεται Διευθυντής Πωλήσεων στην Γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» Α.Ε. Παράλληλα εργάζεται ως ωρομίσθιος Καθηγητής εφαρμογών στο ΤΕΙ Λάρισας και διδάσκει Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ σε σεμινάρια επιχειρήσεων και φορέων. Το 1998 εντάσσεται στο Μητρώο Αξιολογητών του υπουργείου Εργασίας.

Μαζικό Κίνημα – Πολιτισμός : Το 1974-1975 παίρνει μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών των τότε ΚΑΤΕ Λάρισας (αποχές, διαδηλώσεις, απεργία πείνας, κ.λ.π.), για την καλυτέρευση των σπουδών και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών αυτών.

Το καλοκαίρι του 1975 μαζί με άλλους Γοννιώτες φοιτητές αλλά και ντόπιους ιδρύουν τον Μορφωτικό Σύλλογο Γόννων.

Τον Μάη του 1977 στρατεύεται με την ειδικότητα «τυφεκιοφόρος» και μετά την Κόρινθο υπηρετεί σε στρατόπεδα «ανεπιθύμητων» στις Φέρες-Έβρου, τη Σταυρούπολη-Ξάνθης, το Τσοτίλι-Κοζάνης, τα Γρεβενά και μετά από 27 μήνες παίρνει απολυτήριο από την Αξιούπολη του Κιλκίς. Τα Χριστούγεννα του 1978 σκηνοθετεί και παίζει ο ίδιος σε θεατρικό έργο, στη στρατιωτική του μονάδα στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Το 1980 ιδρύει μαζί με άλλους εργαζόμενους το πρώτο «Σωματείο Ειδών Διατροφής» στο νομό Λάρισας και συμμετέχει ως Γενικός Γραμματέας στα Διοικητικά Συμβούλια και στη συνέχεια εκλέγεται Γενικός Γραμματέας στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ποτών και Τροφίμων.

Το 1984 συμμετέχει στο «Θεατρικό Εργαστήρι» Γόννων και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη (Τζήμα) Χατζή, ανεβάζουν δύο θεατρικά έργα. «Τα Σκουλήκια» του Ν. Περέλη (1984-1986) και τα «Κομμάτια και θρύψαλα» του Γ. Σκούρτη (1986-1988), ενώ παράλληλα συμμετέχει με σκετς και άλλα δρώμενα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που οργανώνει στους Γόννους ο ΜΕΣ Γόννων, από το 1985 μέχρι το 2003.

Το 1989 εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος στην τότε κοινότητα Γόννων για την τετραετία 1990-1994.

Από το 2010 μέχρι το 2019 ήταν μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τεμπών, μέλος της Επιτροπής του Δήμου Τεμπών για την Επιστροφή των Αρχαιοτήτων στους Γόννους και Συντονιστής της Επιτροπής του Δήμου Τεμπών για την ανάδειξη του έργου του Γοννιώτη καθηγητή του ΑΠΘ, Ζήση Παπαδημητρίου.

Από τον Νοέμβρη του 2018 μέχρι τον Ιούνη του 2019 ήταν μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Τεμπών για την Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου» και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αυτής.

Από το 1985 μέχρι το 2018 ήταν εθελοντής αιμοδότης και δότης αιμοπεταλίων, ενώ από το 2001 είναι δωρητής οργάνων σώματος.

Από το 2020 είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι το 2023 εκπρόσωπος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δέλτα Πηνειού – Τεμπών.

Το 2021 ιδρύουν μαζί με τη γυναίκα του Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά την ανεξάρτητη ερασιτεχνική ομάδα «Λόγος & Μουσική» με την οποία οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις λόγου και μουσικής στους Γόννους, το Συκούριο, την κοιλάδα των Τεμπών και αλλού.

Σε ημερίδες, συνέδρια κ.λ.π. έχει κατά καιρούς εισηγηθεί-παρουσιάσει διάφορες  εργασίες με θέματα οικονομικά, αγροτικά, κοινωνικά, κ.ά. (βλέπε Σημείωση Νο 1) :

Ο ίδιος οργάνωσε ή συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση πολλών ημερίδων, εκδηλώσεων και συνεδρίων στους Γόννους, στη Λάρισα και τις άλλες Θεσσαλικές πρωτεύουσες, με ανάλογα θέματα (βλέπε Σημείωση Νο 2) :

Περισσότερα για την κοινωνική του δραστηριότητα στην Σημείωση Νο 3 στο τέλος του Βιογραφικού.

Συγγραφική Δραστηριότητα : «Εργαστήριο Γεωργικής Λογιστικής», για λογαριασμό του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (1997), «Σκόρπια Φύλλα», δύο ανέκδοτες ποιητικές συλλογές (1972-1985) και «Θυμήσου … χτες», ένα ανέκδοτο διήγημα (2011).

Βραβεύσεις : για την κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα βραβεύτηκε από :

1) τα Κατηχητικά σχολεία Αγίας  Παρασκευής Γόννων για τη δωρεάν διδασκαλία της πληροφορικής στα παιδιά του κατηχητικού, 2) τον Σύλλογο ΚΑΑΠΗ Γόννων για τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα, 3) τον Σύλλογο Γυναικών Λεπτοκαρυάς, 4) τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάνης και 5) τον Εξωραϊστικό Σύλλογο – Σύλλογο Επαγγελματιών – Ενεργοί πολίτες Μεσαγκάλων, για την πολιτιστική του δράση και προσφορά. 6) Το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Λάρισας για την εθελοντική προσφορά αίματος από το 1980 μέχρι το 2018.

Δημοσιεύσεις – Μ. Μ. Ενημέρωσης – Blog :  Τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα του ΜΕΣ Γόννων «Τα Νέα των Γόννων» (1983-2005). Άρθρα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και σχόλιά του με οικονομικά, αγροτικά πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στις εφημερίδες «Ελευθερία», «Ημερήσιος Κήρυκας», «Κόσμος», «Θεσσαλική Ηχώ», «Ταχυδρόμος», «Ελευθεροτυπία», «Τα ΝΕΑ», «ΑΥΓΗ» καθώς και στα περιοδικά «Τρόφιμα και Ποτά», «Σύγχρονοι Προβληματισμοί», «Αγροτική Δύναμη», «Γεωργία και Διατροφή»  κ.ά.

Κατά το χρονικό διάστημα (1997-99) ήταν παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής στον Ρ/Δ σταθμό της Λάρισας, HEAT-FM με τίτλο «Αγροτικό Παράθυρο».

Για αρκετά χρόνια ήταν μέλος των Συντακτικών Επιτροπών της εφημερίδας «Τα Νέα των Γόννων» και του περιοδικού «Γεωργία και Διατροφή». Σήμερα είναι συνεργάτης και αρθρογράφος σε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Από τον Νοέμβρη του 2007 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019 διατηρεί το δικό του Blog, το οποίο από τον Σεπτέμβρη του 2019 εξελίχτηκε σε site www.perataria.gr  όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει αναρτήσεις που αφορούν Άρθρα, Σχόλια, Τοπικές ειδήσεις, Εκδηλώσεις και Εκθέσεις για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τη ζωή των ανθρώπων της επαρχίας. Στη στήλη «Video Gallery» θα βρει ερασιτεχνικά βίντεο με θέματα και εκδηλώσεις της περιοχής, στη στήλη «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη» μπορεί να διαβάσει ανέκδοτα διηγήματα του ίδιου, της Φλώρας Γουγουλιά και άλλων ερασιτεχνών συγγραφέων και στη νέα στήλη «Λευκή Σελίδα» θα διαβάσει  λογοτεχνικά κυρίως κείμενα φίλων και αναγνωστών του Blog.

Το 2021-2022 το Blog έκανε με μεγάλη επιτυχία μια τοπική δημοσκόπηση, η οποία αναδημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Πολλές από τις αναρτήσεις του Blog αναδημοσιεύονται από έντυπα και ενημερωτικά sites.

Σήμερα είναι συνταξιούχος με χόμπι στα θέματα : Πολιτισμός, Blogging, Ψηφιακή φωτογραφία και ερασιτεχνικές Βιντεοσκοπήσεις.  Τα θέματά του (βίντεο-φωτογραφία-δημοσιεύσεις-κλπ)  ξεκινούν από τον εργασιακό του χώρο, την κοινωνική δραστηριότητα, θέματα που αφορούν τους Γόννους και το δήμο Τεμπών ενώ οι βιντεοταινίες του ξεπερνούν τις 800 ώρες.

Διαθέτει ένα μεγάλο αρχείο με φωτογραφίες της περιοχής και όχι μόνο (πάνω από 150.000)  και ένα επίσης μεγάλο αρχείο από σκαναρισμένα δημοσιεύματα των Μ. Μ. Επικοινωνίας, από το 1967 μέχρι σήμερα (πάνω από 120.000). Σημαντικό είναι και το αρχείο που διαθέτει με βίντεο, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, σχόλια, στατιστικά στοιχεία, συγκρίσεις, κλπ, από σχεδόν όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (Αυτοδιοικητικές, Βουλευτικές, Ευρωεκλογές) που έγιναν στους Γόννους και τελευταία στο δήμο Τεμπών από το 1974 μέχρι σήμερα.

Πριν από μερικά χρόνια έκανε την ψηφιοποίηση όλου του υλικού των εκθέσεων του αείμνηστου Ζήση Παπαδημητρίου από το 1991 μέχρι το 2015 το οποίο του εμπιστεύτηκε η σύζυγός του Κριστιάνε Παπαδημητρίου.

Από το Φθινόπωρο του 2012 μαζί με τη γυναίκα του, Φλώρα Γουγουλιά, συνεργάζονται με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και οι εκπομπές, λόγου και μουσικής, του  «Blog Radio» αναμεταδίδονται από τη συχνότητα του σταθμού στους 9,36 μεγάκυκλους. Μερικές από τις εκπομπές αυτές μπορεί να ακούσει κάποιος και από το Blog και τη στήλη “Video Gallery”

Στις αρχές του 2018 και για δέκα μέρες παρουσίασε σε έκθεσή του που έγινε στο παλαιό δημοτικό σχολείο Γόννων, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Τεμπών, δημοσιεύματα του τύπου από το 1967 μέχρι το 2017 με θέμα : «Οι Γόννοι και ο δήμος Τεμπών μέσα από τα Μ.Μ. Επικοινωνίας 1967-2017»

Το ντοκιμαντέρ του, «Τα μονοπάτια της Ελιάς και του Λαδιού» απέσπασε το  3ο Βραβείο στην κατηγορία «Ντοκιμαντέρ» του διεθνούς Φεστιβάλ InterArtia 2012. Το δε ντοκιμαντέρ του, «Περπατώντας σε άγνωστα μέρη του Δήμου Τεμπών» απέσπασε  Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία «Η άγνωστη Θεσσαλία» του Φεστιβάλ Artfools, στη Λάρισα το Φλεβάρη του 2013. Τα ντοκιμαντέρ «Τα μονοπάτια της Ελιάς και του Λαδιού» και «Σταφύλι ο άχρονος καρπός» παρουσιάστηκαν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις ενώ χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά εργαλεία από εκπαιδευτικούς σε σχολεία.

Νοέμβρης 2023

Σημείωση Νο 1 – Εργασίες-Ομιλίες-Εισηγήσεις :

«Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα», Λάρισα Divani Palace 1992.

«Μάρκετινγκ φρούτων», Βερόνα Ιταλίας 1994.

«Καπνός και Ομάδες Παραγωγών», Λάρισα 1995.

«Βρώσιμη ελιά-λάδι και συνεταιρισμοί», Κοινότητα Γόννων 1998.

«Οργάνωση και Διοίκηση Συνεταιρισμών», Ινστιτούτου Αγροτικών Ερευνών 1999.

«Οι άνθρωποι της Τρίτης ηλικίας», ΚΑΠΗ Γόννων 2001.

«Η Εμπορία της ελιάς και του Λαδιού», Δήμος Νέσσωνος και Δήμος Γόννων 2004.

Δωρεάν κατασκευή και διαχείριση της Ιστοσελίδας του Δήμου Γόννων το 2005.

Παρουσίαση πρότασης για δημιουργία «Κοινωνικών Κέντρων» σε κάθε δήμο της Θεσσαλίας, στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας το 2006.

Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Blogger και είμαι καλά;», του διευθυντή της ΕΡΤ, Πάνου Χρυσοστόμου, Τύρναβος 2011.

«Ασπίς Ηρακλέους» παρουσίαση του βιβλίου του Π. Λάλου στην αυλή του καθηγητή Ζήση Παπαδημητρίου στους Γόννους (Ιούλης 2013),

«Οι δρόμοι της ελιάς και του λαδιού», στην ΕΡΑ Λάρισας, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Λεπτοκαρυά Πιερίας το 2011.

«Γιορτή ελιάς Γόννων» (οργάνωση των γιορτών τις χρονιές 2004, 2013, 2014 και 2015).

Παρουσίαση του βιβλίου «Σταύρος Κουτόβας – Ένας Έλληνας Καρυτσιώτης μάρτυρας του Αμερικανικού Εργατικού Κινήματος», του Χαράλαμπου Βόγια, Καρύτσα 05/11/ 2023.

Σημείωση Νο 2 – Οργάνωση Εκδηλώσεων-Συνεδρίων :

«Καρναβάλι Γόννων» (ΜΕΣ Γόννων 1985-2003),

«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας» (Ινστιτούτο Αγροτικών Ερευνών – ΤΕΙ Λάρισας – 1997),

«Νέοι θεσμικοί προσανατολισμοί για την ύπαιθρο του 2000» (Ινστιτούτο Αγροτικών Ερευνών – Λάρισα – Χατζηγιάννειο),

«Ολοκληρωμένη διαχείριση υδατικών πόρων στη Θεσσαλία» (Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου – ΤΕΙ Λάρισας – 2001),

«Ολοκληρωμένη διαχείριση στην αγροτική παραγωγή» (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – ΤΕΙ Λάρισας – 2001),

«Κινήσεις πολιτών – Κοινωνικά κινήματα» (Θ.Π.Κ. – ΤΕΕ Κ. Ελλάδας – 2003),

«Παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη» (Θ.Π.Κ. – Γεωργική σχολή Λάρισας – 2003),

«Εκδήλωση για την Ειρήνη» (Μαζικοί Φορείς Γόννων – Γόννοι – 2004),

«Οι δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλει στον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνική αλληλεγγύη» (Θ.Π.Κ. – Λάρισα – 2006),

«Η ανάδειξη της κοινωνικής λειτουργίας των ανθρώπων των τοπικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» (Θ.Π.Κ. – Πινακοθήκη Λάρισας – 2007),

«Κλιματική αλλαγή και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών» (Φίλοι του βουνού – Θ.Π.Κ. – Λάρισα, Φεστιβάλ Πηνειού – 2007),

«Η ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη» (Θ.Π.Κ. – Divani Palace – Λάρισα –  2008),

«Συμμετοχικός προϋπολογισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση» (Θ.Π.Κ. – Λάρισα – 2009),

«4ο Συνέδριο του Δικτύου των ΜΚΟ Θεσσαλίας» (Βόλος – 2010),

«Ακριβέ  μου φίλε» (Εκδήλωση αφιερωμένη στον Δημήτρη Χατζή, Γόννοι – 2010),

«Επιστροφή Αρχαιοτήτων στους Γόννους» (Φλεβ.2012),

«1η Συνάντηση Ερασιτεχνών Καλλιτεχνών» στο σπίτι του Ζ. Παπαδημητρίου (Σεπτ. 2012),

«Γοννιώτες στους δρόμους της μουσικής» (Αύγ. 2013),

«Η ιστορία των Γόννων» (Γόννοι 2015),

«Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωση» θέμα εισήγησης σε εκδήλωση της Κίνησης «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου» στις 15 Γενάρη 2016 στη Λάρισα,

«Τιμούμε τον Ζήση Παπαδημητρίου» (Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γοννιώτη καθηγητή από το δήμο Τεμπών, Γόννοι – 2016),

«Η μάνα στην τέχνη και τη ζωή» (Εκδήλωση για τη μάνα της μικτής Χορωδίας Γόννων – Μάης 2019),

«Πες μου για τα Χριστούγεννα» (Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων-Δεκ.2019),

«200 Χρόνια Ελεύθερη Ελλάδα» (Εκδηλώσεις για το 1821 σε Συκούριο και Γόννους – Ιούνης 2022),

Με την Ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσίασε μαζί με τη Φλώρα Γουγουλιά σε συνεργασία με το «ΔΙΚΤΥΟΥ Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ, την Κυριακή 17 Ιούλη 2022 την εκδήλωση «Μεσ’ στην κοιλάδα των Τεμπών – Μύθοι, τραίνα, τραγούδια» η οποία έγινε στο χώρο της Αγίας Παρασκευής στην κοιλάδα των Τεμπών.

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Νίκο Χατζή (Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνών της Πινακοθήκης Γόννων στις 28/08/2022 και στις 30/11 στη Λάρισα),

«Ο Παππούς μου κι η Γιαγιά, παραμύθια και φιλιά» (Εκδήλωση της ομάδας «Λόγος & Μουσική» για την παγκόσμια ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς σε Γόννους 02/10/22 και Συκούριο 08/10/22),

«Σε ρυθμούς Χριστουγέννων», αφηγηματική και μουσικοχορευτική παράσταση (Εκδήλωση της ομάδας «Λόγος & Μουσική» για τα Χριστούγεννα του 2022, στο Συκούριο 3/12 και τους Γόννους 18/12),

Με την Ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσίασε μαζί με τη Φλώρα Γουγουλιά την μουσική εκδήλωση με θέμα «Μια φορά θυμάμαι..», ένα αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα» και στις Μπουάτ της δεκαετίας του ’60, το Σάββατο 6 Μάη 2023, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου και την Πέμπτη 27 Ιούλη στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο.

Σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών και μέλη της Ομάδας «Λόγος & Μουσική»,  παρουσίασε τη μουσική βραδιά «ROCK – ΕΝΤΕΧΝΟ», την Παρασκευή 19 Μάη 2023 στο Συκούριο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στις 27 Μάη στον Πυργετό.

Με την Ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσίασε μαζί με τη Φλώρα Γουγουλιά την εκδήλωση με θέμα «Του  Φεγγαριού..», το Σαββάτου 8 Ιούλη 2023 στο θεατράκι του προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο στους Γόννους. Η εκδήλωση επαναλήφθηκε στις 19 Αυγούστου στα Αμπελάκια, κ.ά.

Με την Ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσίασε μαζί με τη Φλώρα Γουγουλιά την εκδήλωση με θέμα «Πενήντα χρόνια Πολυτεχνείο» την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023 στο «Μπαράκι του Μύλου» στη Λάρισα και το Σάββατο 18 Νοέμβρη στη Βιβλιοθήκη Συκουρίου.

Σημείωση Νο 3 : Με κοινωνικά θέματα και τον συνδικαλισμό ασχολήθηκε από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια (1973-1974).

Ιδρυτικό μέλος εργατικών σωματείων και συλλόγων  και για αρκετά χρόνια εκλεγμένο μέλος σε Διοικήσεις Μαζικών Φορέων, όπως : Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων, ιδρυτικό μέλος (Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος στα Δ.Σ. 1974-2005), Σωματείο εργαζομένων στα είδη Διατροφής, ιδρυτικό μέλος (μέλος στο Δ.Σ. 1978-1984), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Ποτών και Τροφίμων (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. 1982-1984), μέλος της Θεατρικής Ομάδας του ΜΕΣ Γόννων (1984-1991), Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία 1986-1992). Κοινοτικός Σύμβουλος Γόννων (1990-1994), Ινστιτούτου Αγροτικών Ερευνών, ιδρυτικό μέλος (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. 1997-2001), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Γόννων (Πρόεδρος στο Δ.Σ. 1998-2004),  Κίνηση «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου», ιδρυτικό μέλος (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. 2002-2010), Γυμναστικός Σύλλογος «Όλυμπος» Γόννων (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. 2003-2004),  μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας από τον Οκτώβρη του 2006, Εταιρεία «ΔΡΥΑΣ», ιδρυτικό μέλος (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. 2006-2009), Γενικός Γραμματέας του Δικτύου των Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας (2008-2010), ιδρυτικό μέλος (Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ. 2006-2009), ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Μεσαγκάλων (Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων στο Δ.Σ.), ιδρυτικό μέλος της Μικτής Χορωδίας Γόννων και εκπρόσωπος αυτής (2017-2019) και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Τεμπών για την Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου» και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αυτής (2014-2019), ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. (Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων) του «ΔΙΚΤΥΟΥ Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ» (2020-2023) και ιδρυτικό μέλος Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ερασιτεχνικής ομάδας «Λόγος και Μουσική»

Νοέμβρης 2023