Έφυγε απ’ τη ζωή ο Νίκος Χατζής. Ρεαλιστής και γενναίος απέναντι στην αρρώστια του μέχρι την τελευταία στιγμή, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια – άλλωστε γυμναστής και ερασιτέχνης μουσικός – με πλήρη συνείδηση της κατάστασής του, δεν παραιτήθηκε ποτέ απ’ την ζωή δεν παραπονέθηκε ποτέ, δεν του έλειψαν ποτέ τα καλά λόγια και το χαμόγελο για τον συνάνθρωπό του. Όρθιος και χαμογελαστός ως το τέλος.

Ο Νίκος αποδεχόμενος την κατάστασή του, κατατάχτηκε στους ανθρώπους που χόρτασαν και γιόρτασαν τη ζωή τους, αξιοποιώντας τις περισσότερες στιγμές της για να δημιουργήσουν, να αγαπήσουν, να πονέσουν, με απλά λόγια να ζήσουν. Να ζήσουν αληθινά.
Ο πόνος και η θλίψη ωστόσο είναι κι αυτά ανθρώπινα συναισθήματα. Μοιραία η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι πολλοί φίλοι, οι μαθητές του και οι γνωστοί του, ένας ολόκληρος κόσμος, συγκλονίστηκε με την είδηση του χαμού του.

Από ανθρώπους σαν τον Νίκο, η αύρα τους μένει ζωντανή ακόμα και όταν εκείνοι φύγουν…θα τον θυμόμαστε και θα έχουμε να λέμε πολλά…για τα «Φεγγάρια του Φλεβάρη»…

Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 από το σπίτι του, στους Γόννους στις 14:00 το μεσημέρι. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στις 16:00 στο ναό του του Αγίου Γεωργίου Γόννων και θα ακολουθήσει η ταφή του στο νεκροταφείο της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία).

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς