Επετειακή παράσταση για τα 40 χρόνια του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει επετειακή παράσταση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τίτλο: «Καλαρρύτες: Στιγμές Ζωής».

Την Γενική επιμέλεια παράστασης έχει ο Γοννιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος, Σωτήρης Καραβασίλης.

Η παράσταση έχει ως στόχο το ευρύ κοινό της Λάρισας να γνωρίσει όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτόν τον τόπο και που με περίσσια αγάπη ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών στέκει ως θεματοφύλακάς τους εδώ και 40 χρόνια, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναδείξει ανόθευτη την πολιτιστική του κληρονομιά, όπως τους χορούς και τα τραγούδια των Καλαρρυτινών και στιγμές από τον κύκλο της ζωής τους. Στην παράσταση θα συμμετέχουν και οι αδελφοί σύλλογοι από τα Ιωάννινα, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών “η Πίνδος” και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Οργανισμός “Καλαρρύτες”.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Γενική επιμέλεια παράστασης : Σωτήρης Καραβασίλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, χοροδιδάσκαλος.

Παρουσίαση: Μιχάλης Μαντέλας. Χαιρετισμός- ομιλία: “Καλαρρύτες : Ο τόπος και οι άνθρωποι, τότε και τώρα” από τη διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Φανή Καλοκαιρινού, αρχαιολόγο, λαογράφο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί : Γεροδήμος Κώστας, τραγούδι – Μόκας Πέτρος, τραγούδι – Μπακαγιάννης Βασίλης, κλαρίνο – Ρούμπος Θάνος, βιολί – Παπαδημητρίου Κώστας, λαούτο – Σαραντινός Βασίλης, ντέφι.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ