Το 2022 σαν σήμερα ξεκινάει μια προσπάθεια παρουσίασης, κάπου-κάπου, κάποιων ντοκουμέντων, γεγονότων και εκδηλώσεων του χωριού μας (Γόννοι -Λάρισας) και της περιοχής μας όπως τα κατέγραψα με τις βιντεοκάμερες που κατά καιρούς χρησιμοποίησα και χρησιμοποιώ.
Όσο πιο παλαιά τα βίντεο τόσο και η ποιότητα της εικόνας δεν είναι καλή, αλλά για την ιστορία των γεγονότων και μόνο αξίζει να τα δείτε…
Σήμερα 24 Σεπτέμβρη (2022) ξεκινάω με δύο βίντεο το πρώτο είναι από τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων το 2000 και το δεύτερο από την Εκδήλωση-πολιτικό μνημόσυνο για τον Δημήτρη (Τζήμα) Χατζή.

Το 2000 τα Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου Γόννων
Πέρασαν χρόνια από τις 24 Σεπτέμβρη του 2000, όταν εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό μουσείο Γόννων. Κλείνοντας την κεντρική ομιλία μου, τότε στα εγκαίνια έλεγα :
«Ερχόμενος εδώ ο επισκέπτης, έλληνας ή ξένος, μπορεί να αποδράσει για λίγο από την καθημερινότητα από την Ελλάδα μιας ιδιάζουσας παρακμής και να βρεθεί σ’ ένα χώρο όπου οι άνθρωποι νοιάζονται για τον τόπο και το μέλλον του».

Το 2010 η Εκδήλωση – πολιτικό μνημόσυνο για τον Δημήτρη (Τζήμα) Χατζή
Στις 24 Σεπτέμβρη του 2010 γίνεται η εκδήλωση – πολιτικό μνημόσυνο για τον Δημήτρη (Τζήμα) Χατζή στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Γόννων όπου προβάλλεται ένα βίντεο του Δημήτρη Γουγουλιά με το γενικό τίτλο «Ακριβέ μου φίλε» για τη ζωή και το έργο του, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Τσιρονίκος, ο οποίος ανάμεσα στ’ άλλα είπε : «Φίλες και φίλοι, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν μαχητή της ζωής, έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, με σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις και τη δικαιοσύνη. Τον ακριβό μας φίλο, Δημήτρη Χατζή, τον γνωστό σε όλους μας Τζήμα… …»όταν μιλάς για το Τζήμα, έχεις να πεις τόσα πολλά και να μην τελειώνεις ποτέ…. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω, πέρα από το Δημήτρη Γουγουλιά που είχε την ιδέα και ήταν η ψυχή της όλης εκδήλωσης, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας Αγιάς για τις απαγγελίες τους, όλους όσους έγραψαν πεζά και ποιήματα αφιερωμένα στο Τζήμα, τον σύλλογο των καθηγητών Γυμνασίου –Λυκείου για την παραχώρηση της μικροφωνικής και της αίθουσας και όλους όσους με τον τρόπο τους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση».