Με ενδιαφέρον έγιναν οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών που κάθε χρόνο διοργανώνει στους Γόννους ο σύλλογος «Φίλοι της Πινακοθήκης Γόννων» την Παρασκευή και το Σάββατο στο θεατράκι του προφήτη Ηλία και τον πεζόδρομο της Πινακοθήκης. (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).
Οι διήμερες τελικά λόγω κάποιων αναβολών, εκδηλώσεις περιλάμβαναν :
Παρασκευή 26 Αυγούστου : «Κοινός Λόγος», ακούστηκαν αυθεντικές αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την Μικρασιατική καταστροφή και κατέγραψε η Έλλη Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι : Δούκα Αθανασία, Καλπάκη Ελευθερία, Κουρού Βασίλης, Κωστή Μαρία και Παπαδούλης Κώστας. Μουσική : Ελευθερία Καλπάκη και Βαγγέλης Τσιαπλές. Ήταν μια όμορφη παράσταση που άξιζε να τη δούν πολλοί περισσότερος κόσμος και μακάρι να επαναληφθεί.
Σάββατο 27 Αυγούστου : Έκθεση Εικαστικών στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης. Τοπικοί δημιουργοί εξέθεσαν τα έργα τους και ήταν οι : Δέσποινα Μάλαμα, Δημήτρης Μπαμπαλιούτας, Ελευθερία Καλπάκη, Μαρία Θουκιδίδου, Δημήτρης Κρίστις, Ιρένα Λαλόβσκα, Λένα Πέρπερα, Νίκος Τσιούρβας. Επίσης συμμετείχε το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γόννων με το δάσκαλό τους Γιώργο Βροντινό και τις Παγώνα Ανυφαντή, Χρύσα Δήμου, Γιάννα Δόττα, Ζωή Μπαρμπαγιάννου, Κατερίνα Μπούτλα-Παύλου, Χρυσάνθη Σίμου, Μαρία Τσαπλέ και Βασιλική Τσιούρβα.
Ακολούθησε συναυλία έντεχνης και κλασικής μουσικής, από τους νέους ταλαντούχους μουσικούς, Αθηνά και Κωνσταντίνο Σιόζιο.