«Οι φίλοι … τον φίλο τιμούν!»
Σήμερα (Κυριακή 28/08-21:00) ξεκινά το αφιέρωμα στον Νίκο Χατζή στην κεντρική πλατεία των Γόννων. Το αφιέρωμα είναι ενταγμένο στο 6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών, των Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μια όμορφη εισαγωγή με τον Δημήτρη Αποστόλου στο κλαρίνο. Θα ακολουθήσει 15λεπτη προβολή φωτογραφιών και κειμένων για το Νίκο Χατζή που ετοίμασε ο Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.

Θα ακουστούν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από δύο ταλαντούχα παιδιά τη Σιόζιου Αθηνά και τον Σιόζιο Κωνσταντίνο.

Το πρώτο μέρος του μουσικού αφιερώματος θα ξεκινήσει με ενορχηστρωτή τον Σταμελόπουλο Στάθη, και τους μουσικούς : Άννα Αγραφιώτη, Χρήστο Κολτσίδα, Κώστα Κουτέ, Μανώλη Ντάλλα και Θανάση Τσούργκανο, ενώ σε video wall θα παιχτεί το τραγούδι που συνέθεσε για τον Νίκο Χατζή, ο Στάθης Σταμελόπουλος.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση, διασκευασμένα από τους Βαγγέλη Τσιαπλέ και Πάνο Κράϊα δύο τραγούδια που συνέθεσε ο Νίκος Χατζής. Το πρώτο σε μουσική και στίχους δικούς του με τίτλο «Τα φεγγάρια του Φλεβάρη» και το δεύτερο σε μουσική του Νίκου Χατζή και στίχους της Φλώρας Γουγουλιά με τίτλο «Τα χρόνια της αθωότητας».

Το δεύτερο μέρος του μουσικού αφιερώματος θα ξεκινήσει με ενορχηστρωτή τον Τσιαπλέ Βαγγέλη και τους μουσικούς : Βισβίκη Αντωνία, Γιαννάκη Βασίλη, Κολτσίδα Θεοδώρα, Κράϊα Πάνο, Ντάγια Στέλιο, Σαματζή Θέμη, Τσεσμελή Στέλιο και Χατζή Γιάννη.