Το αφιέρωμα από τους φίλους του, στη μνήμη του Νίκου Χατζή άρχισε το βράδι στην κεντρική πλατεία των Γόννων με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του συλλόγου «Φίλοι της Πινακοθήκης Γόννων», Κώστα Παπαδούλη ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κάνοντας μια μικρή αναφορά στο έργο του Νίκου, στο δε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, τόνισε την προσπάθεια που γίνεται, νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί να τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους ενώ για το αφιέρωμα στον Νίκο Χατζή εξήρε την έννοια της προσφοράς του αλλά και της φιλίας των ανθρώπων που ξέρουν να την αναγνωρίζουν και να την τιμούν. (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Η βραδιά ξεκίνησε με μια όμορφη εισαγωγή με τον Δημήτρη Αποστόλου στο κλαρίνο και ακολούθησε μια 15λεπτη προβολή φωτογραφιών και κειμένων για το Νίκο Χατζή, του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, ο οποίος στη συνέχεια στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε :
«Ήρθε επιτέλους η στιγμή να τιμήσουμε εμείς οι φίλοι, τον καλό μας φίλο Νίκο Χατζή και εδώ από το χώρο που αρκετά καλοκαίρια τον ακούγαμε να παίζει κιθάρα και να μας τραγουδάει. Δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση να κάνουμε εδώ ένα θλιβερό μνημόσυνο. Αλλά μια γιορτή για να γιορτάσουμε τη ζωή και την προσφορά του φίλου μας. Νομίζω ότι αυτό θα ήθελε και ο ίδιος. Εκ μέρους των φίλων του Νίκου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά το σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δέχτηκαν να εντάξουν το αφιέρωμα αυτό, στο πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ. Επίσης να ευχαριστήσω το δήμο Τεμπών και τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ για την οικονομική υποστήριξη της εκδήλωσης και τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της.
Στη συνέχεια ακούστηκαν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από την Σιόζιου Αθηνά και τον Σιόζιο Κωνσταντίνο.

Το μουσικό αφιέρωμα συνεχίστηκε με ενορχηστρωτή τον Σταμελόπουλο Στάθη, και τους μουσικούς : Άννα Αγραφιώτη, Χρήστο Κολτσίδα, Κώστα Κουτέ, Μανώλη Ντάλλα και Θανάση Τσούργκανο, ενώ στην αρχή παρουσιάστηκε σε videowall το τραγούδι που συνέθεσε για τον Νίκο ο Στάθης Σταμελόπουλος σε στίχους του Βασίλη Σφέτσα με ερμηνευτή τον Κώστα Κουτέ.

Ποίημα γραμμένο για το Νίκο, που η ίδια έγραψε το 2019, διάβασε στο σημείο αυτό η Δέσποινα Πατσιατζή.

Ακολούθησε η παρουσίαση σε πρώτη εκτέλεση, διασκευασμένα από τους Βαγγέλη Τσιαπλέ και Πάνο Κράϊα δύο τραγουδιών που συνέθεσε ο Νίκος Χατζής. Το πρώτο σε μουσική και στίχους δικούς του με τίτλο «Τα φεγγάρια του Φλεβάρη» και το δεύτερο σε μουσική του Νίκου και στίχους της Φλώρας Γουγουλιά με τίτλο «Τα χρόνια της αθωότητας».

Το τελευταίο μέρος του μουσικού αφιερώματος έγινε με ενορχηστρωτή τον Βαγγέλη Τσιαπλέ και τους μουσικούς : Βισβίκη Αντωνία, Γιαννάκη Βασίλη, Κολτσίδα Θεοδώρα, Κράϊα Πάνο, Ντάγια Στέλιο, Σαματζή Θέμη, Τσεσμελή Στέλιο και Χατζή Γιάννη.

Στην εκδήλωση εκτός από τους Γοννιώτες και τους πολλούς επισκέπτες, ήρθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Νίκου Χατζή φίλοι και γνωστοί του, συμμαθητές και συμφοιτητές του από τη Λάρισα, τον Τύρναβο, τη Αγιά, το Συκούριο, το Μακρυχώρι, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τα Γρεβενά και αλλού.

Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι Γόννων, Βασίλης Σίμος και Μακρυχωρίου, Γιώργος Ντόνος, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λ.Σ. και Γοννιώτης, Τάσος Τσιαπλές, η επικεφαλής της Λ.Σ. στο δήμο, Μαρία Κωστή, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Τεμπών και εκπρόσωποι Φορέων της περιοχής.