Το Blog του Δημήτρη Γουγουλιά παραβρέθηκε σε μια σεμνή τελετή όπου βραβεύτηκε στο Συκούριο σήμερα (Κυριακή 26 Γενάρη) ο γνωστός ταλαντούχος, ανερχόμενος και βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Ευριπίδης Μπέκος,  από τον δήμο Τεμπών και τον Πολιτιστικό Οργανισμό (Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.), του δήμου Τεμπών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου. (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ., Χρήστος Κρικώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του μουσικοσυνθέτη, τις διακρίσεις του και την τελευταία βράβευση και πρωτιά του, στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα, με τίτλο «Νίκος Σκαλκώτας 2019», για την οποία πριν λίγο καιρό, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα ειδική εκδήλωση και του απένειμαν το Βραβείο για το καλύτερο έργο Έλληνα Συνθέτη ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, ο οποίος αφού συνεχάρη τον νεαρό δημότη Τεμπών, Ευριπίδη Μπέκο, για το πλούσιο έργο του παρά το νεαρό της ηλικίας του, για την προσφορά του στη μουσική και για τις μεγάλες του διακρίσεις, τόνισε στο τέλος την επιθυμία τόσο του ίδιου όσο και των συνδημοτών του να παραμείνει ο Ευριπίδης, όσο ψηλά κι αν φτάσει, το αγνό και ευγενικό παιδί που όλοι γνωρίσαμε και γνωρίζουμε και σήμερα.

Στην συγκινητική, αναμνηστική και παιδευτική της ομιλία η μουσικολόγος και καθηγήτρια του τιμώμενου, Βασιλική Κοσμάνου-Λιακατά, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην προσωπική της σχέση με τον Ευριπίδη τόσο σαν μαθητή της, όσο και μετέπειτα, εστιάζοντας στους παράγοντες Γονείς, Οικογένεια, Σχολείο και περιβάλλον που συνετέλεσαν στην αξιόλογη εξέλιξη του μουσικοσυνθέτη και έκλεισε προτρέποντας δήμο και φορείς να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν δυναμικά τη μουσική παιδεία στην περιοχή μας, γιατί αυτή είναι υγεία και πολιτισμός σε κάθε μέρος που εκδηλώνεται και λειτουργεί.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον δήμαρχο, ο Ευριπίδης Μπέκος, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία να τον βραβεύσει καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προτρέποντας τους νέους να μην στοχεύουν μέσα από τις προσπάθειές τους στην προσωρινή φήμη αλλά να επενδύουν δίνοντας όλες τους δυνάμεις σε έργα ποιοτικά και διαχρονικά.

Η εκδήλωση περιείχε και οπτικοακουστικό υλικό από τραγούδια και συνθέσεις του Ευριπίδη Μπέκου και έκλεισε με ένα Μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Παναγιώτη Μπαλανίκα με τέσσερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, η οικογένειά του αλλά και μουσικοί που συνεργάστηκαν με τον τιμώμενο της εκδήλωσης, Ευριπίδη Μπέκο.

Απ’ τη μεριά μας, εδώ από το Blog, ευχόμαστε στο καλό φίλο Ευριπίδη, πάντα επιτυχίες..!