Το 2018 εγκαινιάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο Γόννων έκθεση δημοσιευμάτων του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά με τίτλο «Οι Γόννοι και ο Δήμος Τεμπών μέσα από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» με την αρωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) του Δήμου Τεμπών.
Την έκθεση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, ο υφυπουργός Γεωργίας, Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος ενώ μίλησαν για αυτήν οι δημοσιογράφοι, Δημήτρης Χατζηευθυμίου (διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ») και Γιάννης Σιούλας (Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας).

Περισσότερα ΕΔΩ :

Βίντεο-Φωτογραφίες από την έκθεση ΕΔΩ :

Κάθε χρόνια με ήλιο, βροχή ή και χιόνι γιορτάζονται τα Θεοφάνεια στους Γόννους με τον αγιασμό των υδάτων από τους ιερείς του χωριού στο μεγάλο ρέμα.
Ακολουθεί στην πλατεία η εκδήλωση του ΜΕΣ Γόννων – Λαογραφικό Μουσείο με τα «Λουγκατσάρια» και το καθιερωμένο κάθε χρόνο γαϊτανάκι.
Εδώ ένα βίντεο από το 2012  https://www.youtube.com/watch?v=K3hitUqwAEU

Το 2019 εγκαινιάζεται στην δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου», η έκθεση ζωγραφικής με έργα που έκαναν στο εργαστήρι ζωγραφικής οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γόννων ενώ παράλληλα εκτίθενται και έργα του δασκάλου των γυναικών, Γιώργου Βροντινού με θέμα «Η ιστορία της ζωγραφικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».


Το 1449 – O Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος στέφεται Βυζαντινός αυτοκράτορας στον Μυστρά.
Το 1907 – Η Μαρία Μοντεσσόρι ανοίγει στη Ρώμη το πρώτο της σχολείο και κέντρο ημερήσιας φροντίδας για τα παιδιά της εργατικής τάξης.