Το 2017 Κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση η Μικτή Χορωδία Γόννων. Η χορωδία έγινε μετά από προσπάθειες και ενέργειες της Φλώρας Γουγουλιά και στην πρώτη της εμφάνιση την αποτελούσαν οι : Ανδροτσοπούλου Κατερίνα, Ανυφαντή-Μπέλτσιου Μαρία, Γκούβερη Αφροδίτη, Γουγουλιά Φλώρα, Γουγουλιάς Δημήτρης, Δαδά Αγγελική, Δούκα Αθανασία, Εμμανουήλ-Χατζή Μαρία, Ιωαννίδου-Χριστοδούλου Λούλα, Καλαμάρα-Μπέλτσιου Ελένη, Μποντίνου-Σερίφη Φανή, Ντάγιας Στέργιος, Πανδρεμμένου-Καραγιάννη Ελένη, Παπαγεωργίου Ειρήνη, Παπαδούλης Κώστας, Παπαϊωάννου Μαρία, Σιόντα Δήμητρα, Στεργιούλα-Παπαδούλη Γιούλα, Τζιβή-Ντάγια Βάσω, Φωτίου-Τσιούρβα Ευαγγελία, Χατζή Ελένη και Χατζής Νίκος. Περισσότερα ΕΔΩ.

Το 1520 – Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια στη Βιτεμβέργη το δικό του αντίγραφο της παπικής βούλας Exsurge Domine.

Το 1893 – Ο Χαρίλαος Τρικούπης σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων λέει τη φράση που έμεινε στην ιστορία ως «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Το 1900 – Υπογράφεται από τον Ύπατο αρμοστή της Κρητικής πολιτείας, πρίγκιπα Γεώργιο, ο νόμος 265 με τον οποίο ιδρύεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το 1901 – Απονέμονται τα πρώτα βραβεία Νόμπελ.

Το 1948 – Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το 1963 – Απονέμεται στο Γιώργο Σεφέρη το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ηνωμένα ΈθνηΠαγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων