Το 1993 Ο «ΟΛΥΜΠΟΣ» Γόννων κατακτά το τρόπαιο και κερδίζει πανάξια την άνοδό του στην Α’ ΕΠΣΛ μετά από 13 χρόνια.

Το 2006 Στο Συκούριο πραγματοποιείται το 1ο BARRA PARTY στους πρόποδες του Κισσάβου. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος των φίλων του BARRA PARTY με τη βοήθεια του δημάρχου Νέσσωνα, Νίκου Γερογιάννη.


Το 1495 – Ο μοναχός Τζον Κορ καταγράφει την πρώτη γνωστή παρτίδα σκωτσέζικου ουίσκι.
Το 1876 – Σκοτώνεται στον Αίμο ο Βούλγαρος επαναστάτης Χρίστο Μπότεβ.
Το 1913 – Η Ελλάδα και η Σερβία συνάπτουν συνθήκη συμμαχίας, ανοίγοντας το δρόμο για τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Το 1948 – Με ραδιοφωνικό του μήνυμα ο πρόεδρος της «Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης» Μάρκος Βαφειάδης προτείνει τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης και ειρήνευση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Το 1965 – Τεκμηριώνεται η ύπαρξη του ΑΣΠΙΔΑ από το ανακριτικό έργο του αντιστράτηγου Ι. Σίμου, ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για συνωμοτικές κινήσεις κατώτερων μόνο αξιωματικών και επιμένει στον ισχυρισμό ότι δεν υφίσταται ανάμιξη πολιτικών προσώπων.
Το 1969 – Το Βελιγράδι μποϊκοτάρει το Διεθνές Κομμουνιστικό Συνέδριο.

Το 1980 – Βγαίνει στον αέρα το CNN.
Το 1991 – Από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.
Το 1992 – Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ότι το χασίς χρησιμοποιείτο κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής για να διευκολύνεται η διαδικασία του τοκετού.

Το 1992 – Οικολόγοι, διπλωμάτες και αυτόχθονες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν το Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, για τη Διάσκεψη της Γης, που άρχισε τις εργασίες της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.