Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στην Πλατεία Πυργετού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, με έδρα τη Λάρισα και το Γυμνάσιο Πυργετού, ενώ έντεχνη και ροκ μουσική έπαιξε η Φιλαρμονική του δήμου Τεμπών.
Η Κινητή Μονάδα σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών, πραγματοποίησε όλη την σχολική χρονιά πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης, στο Γυμνάσιο Πυργετού. Μαθητές και Μαθήτριες του Γυμνασίου Πυργετού, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, έκαναν ένα υπέροχο ταξίδι. Μέσω της Τέχνης, αποτύπωσαν με εικαστικό τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για την πρόληψη των εξαρτήσεων.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές μίλησαν για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν καθώς και για την πρόληψη ως μια διαδικασία εκπαίδευσης τόσο σε προσωπικές όσο και κοινωνικές δεξιότητες, ώστε να μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει σε προκλήσεις και δυσκολίες της ζωής Παρουσιάστηκαν τα εικαστικά έργα των μαθητών και οι ίδιοι μίλησαν για την εμπειρία τους. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τραγούδι , ποίημα και θεατρικό δρώμενο ενώ σε χώρο στην Πλατεία εκτέθηκαν και οι αφίσες που δημιούργησαν.

Στον Πυργετό και η Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών (φωτο)

Καταχειροκροτήθηκαν από δημότες και επισκέπτες στην κεντρική πλατεία στον Πυργετό, παίζοντας Ροκ και Έντεχνη μουσική, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ», το Κέντρου Κοινότητας του δήμου Τεμπών και το Γυμνάσιο Πυργετού.
Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη η οποία εκ μέρους της Φιλαρμονικής ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση.
Την παρουσίαση του θέματος και των μουσικών που συμμετείχαν, έκανε ο Δημήτρης Γουγουλιάς με σύντομες αναφορές στην ιστορία της Ροκ και Έντεχνης μουσικής στην χώρα μας αλλά και στους μουσικούς που την καθιέρωσαν, λέγοντας :


«Φίλες και φίλοι συνδημότες καλησπέρα, είμαστε γνωστοί μεταξύ μας και χρέος μας είναι η παραγωγή πολιτισμού με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, μακριά από μικροεγωϊσμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην πολιτιστική ζωή και την ανάπτυξη του τόπο μας.
Σ’ αυτή την όμορφη γιορτή που συνδιοργάνωσαν το ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ», το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Τεμπών και το Γυμνάσιο Πυργετού, δεν θα μπορούσε να έλειπε η φιλαρμονική του δήμου μας, δεν θα μπορούσε να έλειπε η μουσική. Ας αφεθούμε, λοιπόν, στους ροκ και έντεχνους ήχους που επέλεξαν να μας παρουσιάσουν οι ταλαντούχοι μουσικοί μας».


Ακούστηκαν τραγούδια των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκου Πορτοκάλογλου, Λάκη Παπαδόπουλου, Τζίμη Πανούση, Θάνου Μικρούτσικου, Σκόρπιονς και άλλα.
Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής που πήραν μέρος ήταν οι : Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Ζαχαρίας Γκάνιαρης, Γιώργος Γκουτσιούδης, Νικόλας Μακρής, Άννα Ράπτη, Χρήστος Ρίκα, Αντώνης Σημιτζής, Άγγελος Τζιούρας, Ροδόπη Τσόκανου-Τσόγια, Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη, Κωνσταντίνα Σκοτεινιώτη-Χαντζηγούλα και Σάββας Χαρακόπουλος.
Επίσης καλεσμένοι της Φιλαρμονικής έπαιξαν και τραγούδησαν ξεσηκώνοντας το κοινό, οι μουσικοί : Βόγγολης Τάσος και Καραμπέρης Χάρης.
Μαέστρος : ο Κώστας Ζωϊτός


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: «Είναι τιμητικό, αισιόδοξο και ευχάριστο οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δήμου μας να συμμετέχουν ενεργά σε μία τόσο σημαντική δράση που αφορά τις εξαρτήσεις. Είναι καλό γνωρίσουν όλες τις μορφές εξαρτήσεων με σκοπό να τις αποφεύγουν. Το να «χρησιμοποιούμε» την τέχνη με σκοπό να προλαμβάνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα διαφορετικά είδη εξαρτήσεων, μας βοηθά ως κοινωνία να τις αποφεύγουμε, αλλά και να τους ξεπερνάμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε είτε με έμψυχο υλικό, όπως οι υπηρεσίες μας, είτε με τη μορφή διαφόρων ειδών Τέχνης.
Οι υπηρεσίες του δήμου μας είναι ευαισθητοποιημένες σε τέτοια θέματα και επιθυμούν υγιείς κοινωνίες και υγιείς πολίτες. Ως δημοτική Αρχή επιθυμούμε αυτές οι δράσεις να πραγματοποιηθούν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα».


Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, οι Αντιδήμαρχοι Κάτω Ολύμπου, Αθανάσιος Βλάχος, Μακρυχωρίου, Γιώργος Ντόντος και Νίκος Μητσιογιάννης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π., Γιώργος Νικολάου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ», το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας με την Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας κα Τσικλητάρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού, Αθανάσιος Λαϊνάς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και αρκετοί δημότες και επισκέπτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.