Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπηλιάς διοργανώνει τα «Θερινά Δρώμενα» στην πλατεία Σπηλιάς.

Σάββατο και Κυριακή 15 και 16 Ιούλη στη Ραψάνη το 4o Ιστορικό Συνέδριο «Ψηφίδες Ιστορίας» Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης σε συνεργασία με την Κοινότητα Ραψάνης, την Δημοτική Βιβλιοθήκη και υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών, διοργανώνει το 4ο Ιστορικό Συνέδριο με τίτλο «Ψηφίδες Ιστορίας», ως συνέχεια των τριών προηγούμενων που διοργανώθηκαν το 1997, το 2010 και το 2018. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Σχολείο Ραψάνης, το Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 6:30μ.μ. και την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:30π.μ., με στόχο την ανάδειξη των νέων ιστορικών στοιχείων της έρευνας που στηρίζονται στις γραπτές πηγές.


Την Κυριακή 16 Ιουλίου ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου διοργανώνει το 6ο Ετήσιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου στο Μακρυχώρι.

Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιούλη : Τιμούν τον προφήτη Ηλία στους Γόννους. Με θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις θα τιμηθεί και φέτος η γιορτή του προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο στους Γόννους. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την παραμονή της γιορτής, Τετάρτη 19 Ιούλη με πανηγυρικό εσπερινό. Θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια στην κεντρική πλατεία των Γόννων, όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣ Γόννων – Λαγραφικό Μουσείο και στη συνέχεια λαϊκοδημοτική ορχήστρα. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ανήμερα της γιορτής με πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία στην εκκλησία του προφήτη Ηλία.Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στα διπλανά χωριά, Αμπελάκια, Παραπόταμο και Ραψάνη.


Σάββατο 22 Ιούλη 2023 στις 21:30, «Γιορτή πίτας» στον Πυργετό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην πλατεία «Βάιος Μαλλιάρας».


Πέμπτη 27 Ιούλη 2023 στις 21:00, θέατρο Τεμπών. Οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών και το «Δίκτυο Δέλτα Πηνειού – Τεμπών», σε συνεργασία με την ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσιάζουν την μουσική εκδήλωση με θέμα «Μια φορά θυμάμαι…» και σας καλούν να την παρακολουθήσετε.
Είναι ένα αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα» και στις Μπουάτ της δεκαετίας του ’60. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιούνη 2023 στις 21:00’’ το βράδυ, στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κυριακή 30 Ιούλη 2023 στην Ραψάνη : ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Ο Πολ. Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης έχει προγραμματίσει μια Λαϊκή Δημοτική βραδιά την Κυριακή 30 Ιουλίου στην Πλατεία της Ραψάνης με λαϊκή ορχήστρα.

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος το Blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, Perataria.gr, θα δημοσιεύει τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην περιοχή μας από φορείς, συλλόγους και ομάδες με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται με την προϋπόθεση να γίνονται γνωστές στο Blog είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail στη διεύθυνση του Blog.