Πολλοί είναι στις μέρες εκείνοι, που με θάρρος και ενάντια στα «πιστεύω» τους, κάνουν την αυτοκριτική τους και αν και φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι, δηλώνουν ότι μόνο ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας μπορεί να μας σώσει. Διαβάστε τις απόψεις ορισμένων εξ αυτών :
Νικήτας Κακλαμάνης: “Νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια μη ξαναγράψετε για το ΕΣΥ”
Το δικό του μήνυμα για το Δημόσιο σύστημα Υγείας έστειλε ο πρώην υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.
«Η στήριξη στους ανθρώπους που δίνουν μάχη με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι αυτές τις μέρες δεδομένη, αλλά θα έπρεπε να είναι διαχρονικά και επί της ουσίας».
Τη θέση αυτή υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή “Δέκα” της ΕΡΤ και ο πρώην υπουργός Υγείας, βουλευτής της ΝΔ και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Όλοι αυτοί, τα νεοφιλελεύθερα “παπαγαλάκια” που έγραφαν τόσα χρόνια σχετικά με το Δημόσιο σύστημα Υγείας, ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν τη πένα τους για να γράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τα προβλήματα του, αλλά με τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα».

Στέφανος Μάνος στο twitter :
Τα πάνω-κάτω φέρνει στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο ο Στέφανος Μάνος γνωστός για τις ακραίες οικονομικές ιδέες του κατά ο,τιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κρατική παρέμβαση στην επιχειρηματικότητα. Ο ίδιος λοιπόν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. και πρώην Δράση αλλά πάντα ακραίος παραδέχεται ότι η κρίση έδειξε την καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης! Γράφει :
«Η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε. Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία».

Παύλος Παπαδάτος, οικονομικός αναλυτής στο «Capital» :
«Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα φιλελεύθερος. Αλλά από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορoνοϊού, άρχισα να πιστεύω ότι ίσως να μην πρέπει να πυροβολούμε τους κρατιστές, γιατί τη σημερινή λαίλαπα αντιμετωπίζουν, κυρίως, τα δημόσια νοσοκομεία, οι δημόσιοι γιατροί και οι δημόσιοι νοσηλευτές. Είναι αυτοί που δίνουν τον αγώνα σωτηρίας της χώρας, ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία κρατούν κάποιες αποστάσεις ασφαλείας. Αυτούς τους γιατρούς του δημοσίου, που όλοι μαζί τους πυροβολούμε αν πάρουν ένα φακελάκι, γιατί το θλιβερό μας κράτος τούς δίνει έναν εξευτελιστικό μισθό, αυτούς περιμένουμε σήμερα να μας σώσουν. Σήμερα εγώ, ως Έλληνας πολίτης, θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τη «φθηνή» αντιμετώπισή τους από το κράτος και να τους πω: Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων που διακινδυνεύετε με ελάχιστα μέσα τη ζωή σας για να σώσετε έναν συνάνθρωπό σας που ποτέ σας δεν γνωρίσατε. Θα σας είμαι πάντα ευγνώμων που υπηρετήσατε το λειτούργημά σας με αλτρουισμό και πραγματικά λυπάμαι που εγώ ποτέ δεν είχα την τιμή να κάνω κάτι παρόμοιο».

Δεν μοιάζουν απίστευτες οι παραπάνω δηλώσεις;

Ας μη τις ξεχάσουν τόσο οι ίδιοι όσο και πολύ περισσότερο εμείς οι πολίτες όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό.