Από τη δεκαετία του 1960 και μέχρι πριν λίγο καιρό η περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πανέμορφη κοιλάδα των Τεμπών με την κρεμαστή της γέφυρα έζησαν μεγάλες δόξες και τιμές. Τα μικρομάγαζα στην είσοδο της κοιλάδας με τις παράγκες, τα τσίγκα αλλά και τη μαγεία ενός υπαίθριου – παραποτάμιου πανηγυριού δεν υπάρχουν πιά και επίσημα με απόφαση του εισαγγελέα. Ο χώρος άνοιξε καθαρίστηκε, – πρόχειρα τουλάχιστον – και μπορείς να τον περπατήσεις και να απολαύσεις το ποτάμι και την κρεμαστή γέφυρα μέσα από μια άλλη θέα.

Από εκεί και οι φωτογραφίες μου…

Παρ’ όλα αυτά μια βόλτα στην περιοχή, ένα καφεδάκι στο καφέ, μια βόλτα στο ποτάμι πάντα θα είναι μια απόδραση για ξεκούραση και ηρεμία…

Για το θέμα έγραψε και η καλή φίλη και δημοσιογράφος, Νατάσα Πολυγένη στις 25 Μάη 2021 στην εφημερία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, λέγοντας χαρακτηριστικά «… στη διάρκεια της καραντίνας τα ελάχιστα μαγαζάκια που είχαν μείνει να θυμίζουν κάτι από τις εποχές εκείνες που το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής μύριζε λιβάνι και ψητό καλαμπόκι, κατέβασαν ρολά»….