Ο Ιούλιος φτάνει στα μισά του και οι ποικίλες δράσεις στο όμορφο χωριό της Ραψάνης είναι έτοιμες να ξεκινήσουν. Πέρυσι λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, πλήθος δράσεων δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν. Με την ίδια πάντα διάθεση, αλλά και τηρουμένων
όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, κάποιες από τις δράσεις που αναβλήθηκαν, όπως η παρακάτω έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας, με τίτλο «Μνήμης Ψήγματα», θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Έτσι, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στις 20.00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Οίνουκαι Άμπελου Ραψάνης, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας «Ξενώνας Ραψάνης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, εγκαινιάζει την έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας με έμφαση σε μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλίας και τίτλο «Μνήμης Ψήγματα», του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, κ. Λεωνίδα Π. Χατζηαγγελάκη. Η παρουσίαση της έκθεσης προσεγγίζει και ανιχνεύει με εικαστική διάσταση ορισμένα μνημεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας, ήτοι της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας και του Μαγνησίας.

Στα εγκαίνια θα μιλήσει ο ίδιος ο εκθέτης για τον ρόλο της αρχαιολογικής φωτογραφίας ως τεκμηριωτικού υλικού της αρχαιολογικής έρευνας, αλλά και ως καλλιτεχνική έκφραση.

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως και την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, με δυνατότητα επίσκεψης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, στο 6981908700 (Έρση Ρουμελιώτη).