Η χώρα μας πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο με τον κορωνοϊό καθώς καθημερινά τα αποτελέσματα που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σε κρούσματα και θανάτους. Αλήθεια η χώρα που στο πρώτο κύμα της πανδημίας κατάφερε να συμπεριληφθεί στον υγειονομικό χάρτη στις πιο ασφαλείς χώρες, πώς στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται ένα βήμα πριν από το γενικό lockdown;
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει ανεξάρτητα από τι λέμε και τι κάνουμε. Από την πρώτη στιγμή οι διπλές απόψεις που έβγαιναν από τα πλέον επίσημα χείλη για τη χρήση μάσκας ή μη και για την τήρηση των μέτρων δημιούργησαν μια σύγχυση. Έτσι, οι πολίτες που έβλεπαν και βλέπουν τους υπουργούς ή πολιτικούς να δίνουν συνεντεύξεις τύπου με μάσκες και στις συναθροίσεις να μην φοράνε μάσκες προβληματίζονται ή παύουν να λαμβάνουν σοβαρά όσα ακούνε από τους έχοντες την ευθύνη για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.

Την ίδια ώρα που υπουργός έδειχνε στην Κοζάνη ως υπεύθυνους για την κατάσταση συγκεκριμένους χώρους εστίασης, πρότεινε να δοθεί πράσινο φως για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα και τελικά χρειάστηκε ο πρωθυπουργός να αδειάσει τους υπουργούς του! Σίγουρα δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και των σουβλατζίδικων που πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.
Χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη διάγγελμά του ανακοίνωσε την νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές όλης της χώρας, ανάμεσά τους και η Λάρισα και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αλήθεια, από τις 00.30 π.μ. έως τις 5 τα χαράματα που δημιουργείται το αδιαχώρητο; H νυχτερινή ζωή έχει σβήσει εδώ και καιρό και δεν το πήραν χαμπάρι. Εκτός κι αν λαμβάνουν υπόψη τα τραπεζώματα των κυβερνητικών στελεχών ή τις παρουσίες τους σε γάμους, βαφτίσεις, συναθροίσεις αυτοδιοικητικών, εγκαίνια και άλλες εκδηλώσεις όπως του δημάρχου Αθηναίων!

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το γενικό lockdown που θα σημάνει και τυπικά το «θάνατο» χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ειδικότερα του κλάδου της εστίασης. Η εποχή άλλαξε και δεν το έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες. Τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν ήταν ικανά να αποτρέψουν τα αρνητικά ρεκόρ των κρουσμάτων, ενώ η εικόνα που προσπάθησαν να περάσουν πολλοί ότι «δεν τρέχει τίποτα», επέφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Στις μέρες μας ο ελληνικός λαός χρειάζεται αλήθειες και πολιτική γενναιότητα. Όσοι δεν την έχουν ή κρύβονται πίσω από τις «αόρατες ειδήσεις» των ΜΜΕ δεν θα καταφέρουν στο τέλος τίποτα περισσότερο από το να περνάνε λάθος μήνυμα. Και θα το πληρώσουμε όλοι…

Πηγή: LARISSANET