«Με μεγάλη μας χαρά και τιμή θα συμμετέχουμε στο διαδικτυακό φεστιβάλ «Tetã Joaju» το οποίο διοργανώνεται στην Παραγουάη την ερχόμενη εβδομάδα», λένε Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νομού Λάρισας και του δήμου Τεμπών, με τον χοροδιδάσκαλό τους, τον Γοννιώτη, Σωτήρη Καραβασίλη.

Ο τίτλος «Tetã Joaju» στη γλώσσα των Γκουαρανί, συμβολίζει την ενότητα των ανθρώπων στον κόσμο. Η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών και κατ’ επέκταση η Ελλάδα συμμετέχει ως η μόνη Ευρωπαϊκή αποστολή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ με τη βοήθεια του διαδικτύου και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι του Συκουρίου, του Πυργετού, της Γλαύκης και της Χάλκης και θα παρουσιάσουν ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα. Στο βίντεο μιλάνε η Ελένη Ζαρώτη για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών και ο δικός μας, χοροδιδάσκαλος, Σωτήρης Καραβασίλης για την παράδοση της Θεσσαλίας.

Τέσσερα χρόνια γεμάτα χορό, τέσσερα χρόνια γεμάτα συναισθήματα, τέσσερα χρόνια γεμάτα αναμνήσεις αυτό είναι η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών. Η ανάπτυξη δεσμών φιλίας, η συνεργασία, η ομόνοια, η ειρήνη μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις αποτελούν άμεσους στόχους της χορευτικής και μουσικής συνάντησης.

Παράλληλα βέβαια, γίνεται εφικτή η προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού της περιοχής μας μέσα από το χορό, το τραγούδι, αλλά και τα ήθη με τα έθιμα που προβάλλονται στο κοινό.
Εκείνο όμως που είναι απαραίτητο να τονιστεί, είναι πως μέσω αυτής της διοργάνωσης, προωθούνται η ομαδικότητα, ο αλληλοσεβασμός, ο εθελοντισμός, η ευγενής άμιλλα και η συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών πολιτιστικών συλλόγων και των επίσημων φορέων και αρχών της περιοχής μας, που αποτελούν υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου.

Ελπίζουμε λένε οι συμμετέχοντες σύλλογοι να ανταμώσουμε ξανά το 2021, στην 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, 23-28 Αυγούστου.Οι μικρές στιγμές είναι που αξίζουν!
Αυτές που θα θυμάσαι για πάντα και θα χαίρεσαι που τις έζησες!
Όμορφες στιγμές από τα τέσσερα χρόνια του φεστιβάλ μας!

Η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη της Λάρισας καθώς και τα χωριά Γλαύκη, Πυργετό, Συκούριο & Χάλκη από τους αντίστοιχους συλλόγους και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Περιφερειακή ενότητα Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, Κιλελέρ & Τεμπών.