Στοιχεία σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στις περιοχές της Λάρισας έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Όπως εξήγησε, στους Δήμους Λάρισας, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Αγιάς το νερό είναι κατάλληλο, όπως επίσης και στις περιοχές του Δήμου Τεμπών Νέσσωνας, Μακρυχώρι, Γόννοι, Κάτω Όλυμπος και Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων.
Το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Τεμπών που δεν αναφέρθηκαν παραπάνω και στους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων.
Οι πληροφορίες από το newsroom onlarissa.gr στις 16/09/2023 – 17:27

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της υπουργού υγείας, για την ακαταλληλότητα του νερού στο δήμο Τεμπών, ανακοινώσεις για το θέμα έβγαλαν οι παρατάξεις «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» και «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Τεμπών.
Επίσημη νέα ανακοίνωση για την ποιότητα και την καταλληλότητα του νερού από τη δημοτική αρχή δεν έχω βρει, πέραν εκείνης που ανάρτησα χτες από το site του δήμου.

Να τονίσω και πάλι ότι το blog δεν έχει επίσημη ενημέρωση και δεν λαμβάνει τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του δήμου και βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση αξιόπιστων πηγών.

Επίσης οι ανακοινώσεις αναρτώνται με τη σύνταξη και την ορθογραφία που τις έχω λάβει, χωρίς διορθώσεις.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Με καθυστέρηση 4 ημερών ενημερώθηκαν επίσημα οι δημότες για την καταλληλότητα η μη του πόσιμου νερού.

Με καθυστέρηση 4 ημερών ο Δήμαρχος Τεμπών και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ Γ.Μανωλης ενημερώνει την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τεμπών και τους δημότες ότι το πόσιμο νερό που πίνουν ενδεχομένως να είναι ακατάλληλο.

Ρωτάμε αν οι δημότες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς διότι οι καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής μόνο ανησυχία φέρνουν ,και πανικό!

1) Θεωρείται αμεσότητα όταν το υπ αρ 354320/11/09/23 έγγραφο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κοινοποιείται μετά απο 4 μέρες στους δημότες μας?
2) Γιατί κ.Μανώλη συστήνετε προληπτικά στους δημότες την μη χρήση πόσιμου νερου μέχρι την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων?
Με αυτήν την άσκοπη καθυστέρηση, παρουσίασης του εγγράφου πιστεύετε ότι οι δημότες θα εφησυχάσουν ότι το νερό που έπιναν εδώ και 4 ημέρες ήταν ασφαλές ?

Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλει την δημοτική αρχή Τεμπών και ειδικότερα τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, γιατί εδώ και μια εβδομάδα που έχουν ενσκήψει τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και παρά την έγκαιρη προειδοποίηση και της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, με δημόσια επιστολή στις 10/9/23, για άμεσο έλεγχο της καταλληλότητας του νερού, σε όλα τα χωριά του δήμου, δεν έκαναν τίποτα και άφησαν τον κόσμο απληροφόρητο να καταναλώνει το νερό, από τα υδρευτικά δίκτυα.
Εννοείται πως ο δήμαρχος ουδέποτε ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων, που αποτελούν μέρος της διοίκησης του δήμου, τόσο για τα πρώτα αποτελέσματα, του ποιοτικού ελέγχου του νερού, όσο και για τα δεύτερα, που το κατέτασσαν στην κατηγορία των ακατάλληλων προς κατανάλωση.
Ως εκ τούτου ο κόσμος παρέμενε στην άγνοιά του, καταναλώνοντας το νερό της βρύσης και ο δήμαρχος περίμενε την εντολή από το υπουργείο.
Βεβαίως ακόμα και τώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το νερό, αν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, στο πλύσιμο των δοντιών, την καθαριότητα του σώματος.
Είναι εγκληματική αυτή η αδιαφορία , χωρίς να μας εκπλήσσει, γιατί αυτοί είναι!
Οι δημότες, μετά την γνωστοποίηση της ακαταλληλότητας του νερού, είναι εξοργισμένοι γιατί πολλοί από αυτούς συνέχιζαν να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου, αγνοώντας την ακαταλληλότητά του.
Ζητάμε άμεσα ο Δήμος Τεμπών να διαθέσει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, σε όλους τους δημότες και όχι “α λα καρτ”, που να καλύπτει όλη την ημερήσια κατανάλωση, σε όλες τις επίμαχες περιοχές, για όσο διάστημα χρειαστεί.
Η δημοτική αρχή να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην κινδνεύσει ούτε ένας συνδημότης μας, τόσο από το νερό όσο και από την επανάχρηση δρόμων και γεφυρών, ΧΩΡΙΣ να έχει γίνει στατικός έλεγχός τους. Δεν μπορεί να ισχύει παντού το “πάμε κι όπου βγεί”. Ο λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την αντίληψη και συνεχίζει να πληρώνει.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών θα παρακολουθεί από κοντά της εξέλιξη της υπόθεσης, καλώντας τους δημότες να μην προβούν σε κανένα συμψηφισμό ευθυνών της δημοτικής αρχής, μπροστά στις εκλογές.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών
Η επικεφαλής

Μαρία Κωστή