Το 1965 επισκέπτεται τους Γόννους ο τότε πρόεδρος της Νεολαίας Λαμπράκη, Μίκης Θεοδωράκης. Θα μιλήσει στα γραφεία της νεολαίας και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά. Η προσέλευση στο χώρο των μαθητών του δημοτικού και του Γυμνασίου είχαν απαγορευτεί με διαταγές των διευθυντών τους αλλά αρκετοί ήταν οι μαθητές που πήγαν να δουν και να ακούσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Την επόμενη μέρα στα σχολεία υπήρξαν τιμωρίες μαθητών στο δημοτικό και αποβολές μαθητών στο Γυμνάσιο.

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Το 1985 ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Γόννων – Καλλιπεύκης, μετά από χρόνια αιτήματα και διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καλλιπεύκης, της τοπικής Κοινότητας, του ΜΕΣΑΚ και της εφημερίδας «Η ΩΡΑΙΑ ΑΤΩΜΕΝΗ».


Το 2013 πραγματοποιείται το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου στον Παραπόταμο προς τιμή του Κώστα Αντάμαλη.


Το 2018 Σε μια σεμνή τελετή στην περιοχή «Ανεμόμυλος» της τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων, ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Πρεσβείας της Αυστραλίας, διοργάνωσαν μια εκδήλωση όπου παραδόθηκε, στην Πρέσβειρα της Αυστραλίας, χώμα ελληνικό προς τιμή των Αυστραλών στρατιωτών που πολέμησαν μαζί με τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ενάντια στους φασίστες κατακτητές.


Το 1808 – Ξεσπά ο Πόλεμος της Ιβηρικής Χερσονήσου: Ο λαός της Μαδρίτης ξεσηκώνεται εναντίον της γαλλικής κατοχής. Αργότερα ο Φρανθίσκο Γκόγια αποτυπώνει αυτό το γεγονός στον πίνακα Η 2α Μαΐου 1808.
Το 1879 – Ιδρύεται στη Μαδρίτη το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα από τον Πάβλο Ιγλέσιας.
Το 1906 – Τελετή λήξης των Μεσοολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Το 1945 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Πτώση του Βερολίνου. Οι Σοβιετικοί στρατιώτες καταλαμβάνουν το κτήριο του Ράιχσταγκ.