Μια ιδιαίτερη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν την Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων «Ζ. και Κ. Παπαδημητρίου», ο Σύλλογος Φίλων της Πινακοθήκης, το Φωνητικό σύνολο Γόννων και η παιδική Χορωδία της Μουσικής σχολής του δήμου Τεμπών – παραρτήματα Αμπελακίων και Γόννων, με γενικό τίτλο : «Πες μου για τα Χριστούγεννα». (φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές κατασκευές με άμμο σε γυαλί, ακολούθησε ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Δημήτρη Γουγουλιά που έκανε και την παρουσίαση και η εκδήλωση συνεχίστηκε με ανάγνωση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων και ποιημάτων Ελλήνων και ξένων πεζογράφων και ποιητών ενώ ενδιάμεσα ακούγονταν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το Φωνητικό σύνολο Γόννων και την παιδική Χορωδία της Μουσικής σχολής του δήμου Τεμπών.

Πήραν μέρος με αλφαβητική σειρά οι : Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά, Χρύσα Δήμου-Κυλινδρή, Αθανασία Δούκα-Κουρού, Ευγενία Ιωαννίδου-Χριστοδούλου, Ελένη Καλαμάρα-Μπέλτσιου, Φανή Μποντίνου-Σερίφη, Σοφία Οτατζόγλου, Κώστας Παπαδούλης, Μαίρη Παπακανάκη-Πανδρεμμένου, Κατερίνα Τζουβάρα-Κοψαχείλη, Θεοδώρα Τσιρονίκου-Καλογρή και Ελένη Χατζή, ενώ την παιδική χορωδία αποτελούσαν οι : Πηνελόπη Γαλούση, Ασπασία Δεδικούση, Ευτυχία Δεδικούση, Χαρά Κουρού, Θεοδώρα Παρλίτση, Μαρία Παπαϊωάννου και Ειρήνη Τσεργά. Την επιμέλεια και τη διεύθυνση των τραγουδιών είχε η μαέστρος, Πόπη Τσόκανου.

Στο τέλος της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.
Στην εκδήλωση εκτός του Δημάρχου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γόννων. Θανάσης Καραναστάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κολλάτος, Γιάννης Κοντογιάννης, Μαρία Κωστή και Βασίλης Σίμος, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πλήθος δημοτών.