Την Κυριακή 27 Ιούνη 2021 θα γίνει η δεύτερη μέσα στη χρονιά εθελοντική αιμοδοσία από τον Μορφωτικό σύλλογο – Λαογραφικό μουσείο Γόννων σε συνεργασία με Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και το Κ.Υ. Γόννων.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου Γόννων και θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί με διάρκεια μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι.

Οι συνδιοργανωτές φορείς καλούν τους συνδημότες μας, τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου να στηρίξουν την αιμοδοσία που είναι πράξη μέγιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19.

Συνίσταται οι αιμοδοτούντες την παραμονή να μην καταναλώσουν αλκοόλ, την ημέρα της αιμοδοσίας να πάρουν πλούσιο πρωινό σε αλάτι, και να μην λάβουν αγωγή για σάκχαρο, υπέρταση, χοληστερίνη, όπως επίσης και παυσίπονα.

Η Τράπεζα αίματος των Γόννων για πολλές δεκαετίες τώρα συγκεντρώνει αρκετές φιάλες σε κάθε αιμοδοσία και βοηθάει τόσο τους συγχωριανούς μας όσο και όσους άλλους έχουν ανάγκη αυτού το πολύτιμου αγαθού, που άνθρωπος προς άνθρωπο μπορεί απλόχερα να δώσει.