Εθελοντική αιμοδοσία  στο Μακρυχώρι, στον ναό του Αγίου Αποστόλου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, από την κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν : «Καλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες της περιοχής να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες αιμοδοτικές ανάγκες του εφετινού καλοκαιριού. Στην αιμοδοσία θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια όλων των αιμοδοτών, σε περιβάλλον χωρίς συνωστισμό.
Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής και καλό είναι κάθε οικογένεια του Μακρυχωρίου να αποκτήσει έναν τουλάχιστο εθελοντή αιμοδότη, ώστε να εξοικειώνονται τα μέλη της με την κουλτούρα της αιμοδοσίας».

Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν την αιμοδοσία είναι :

-Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες). Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας που διανύουμε κρίνεται ασφαλές να μην προσέλθει κάποιος  για να αιμοδοτήσει, αν αισθάνεται αδιάθετος ή παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης του covid-19.
-Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες
-Να μην έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ
-Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, όχι όμως μεσημεριανό
-Δεν αιμοδοτούν όσοι πέρασαν κάποια ίωση ή γρίπη πρόσφατα.
– Δεν αιμοδοτούν όσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα.