Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα οινοποιεία της χώρας μας άνοιξαν τις πόρτες τους στα πλαίσια της πανελλαδικής εκδήλωσης με τον τίτλο «Ανοιχτές Πόρτες 2013», όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στους δρόμους του κρασιού των ελληνικών περιοχών, να ξεναγηθούν και να γευτούν εξαιρετικά κρασιά με δωρεάν είσοδο.
Το blog και η παρέα του  επέλεξαν φέτος να επισκεφτούν την «Οινοποιεία Ντούγκου», σε μια όμορφη θέση, πάνω από τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στην κοιλάδα των Τεμπών.
Την ξενάγησή μας ανέλαβε η οινολόγος, Λουΐζα Ντούγκου ενώ στη φιλοξενία συμμετείχαν όλα τα μέλη της οικογένειας Ντούγκου. Ξεναγηθήκαμε στο χώρο της παραγωγής, ενημερωθήκαμε για την διαδικασία που ακολουθείται, από την είσοδο των σταφυλιών στο οινοποιείο μέχρι την εμφιάλωση και γνωρίσαμε από κοντά το κελάρι.
Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου όπως  το «Ραψάνη ΠΟΠ», το «Μεθ’ υμών» και το «Μεθυστάνες».