Η ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», τιμά τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τα τραγούδια του, με μια εκδήλωση λόγου και μουσικής με τίτλο «Τραγούδια και πλάνα του παλιού σινεμά». Θα πάμε σινεμά! Θα βγάλουμε εισιτήριο για το παρελθόν, τότε που ο κινηματογράφος ήταν για τους περισσότερους η πιο προσιτή, η πιο οικονομική διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Ένα μέσο ψυχαγωγίας που έφερνε κοντά όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Στις σκοτεινές αίθουσες όπου κατά τη διάρκεια της ταινίας κάποιοι μπορεί να έπιασαν για πρώτη φορά το χέρι της αγαπημένης τους ή να αντάλλαξαν το πρώτο φιλί… Ίσως να νοιώσουμε την αλμύρα του πασατέμπου στα χείλη μας και στα αυτιά μας να ακουστεί σχεδόν ζωντανά η φωνή «πασατέμπος- στραγάλια- σάμαλι- πορτοκαλάδες -λεμονάδες – Ταμ- Τάμ». Κάποιος θυμωμένος από το βάθος της αίθουσας θα φωνάξει νευριασμένος στον μηχανικό προβολής «Χασάπη γράμματα»….

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 13 Απρίλη 2024 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου στις 20:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής :
Άνοιγμα, χαιρετισμός, καλωσόρισμα από Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη.
Εισαγωγή στο θέμα από την Καλαμάρα-Μπέλτσιου Ελένη.
Για την παραγωγή της εκδήλωσης δούλεψαν με κέφι και μεράκι τα μέλη της ομάδας «Λόγος και Μουσική» :
Οι μουσικοί μας : Γρηγόρης Αποστολόπουλος-τραγούδι, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου-κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι, Ζαχαρίας Γκάνιαρης-τουμπερλέκι, Γλυκερία Ζαφειρίδου-τραγούδι, Νίκος Ζώτος-σαξόφωνο, Στάθης Σταμελόπουλος-μπουζούκι, τραγούδι, Σιμιντζής Αντώνης-αρμόνιο, Martinos Swinkels-τρομπέτα, Ροδόπη Τσόκανου – Τσόγια-πιάνο και Μαρίτσα Τσούμαρη – Γκάνιαρη-κιθάρα – τραγούδι.
Την επιμέλεια της μουσικής και των τραγουδιών είχαν οι : Μαρίτσα Τσούμαρη και Στάθης Σταμελόπουλος.
Την έρευνα, την συγκέντρωση και επιμέλεια του υλικού και τη συγγραφή των κειμένων έκανε η Φλώρα Γουγουλιά.
Την ψηφιακή επεξεργασία και την παραγωγή των βίντεο επιμελήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Δημήτρης Γουγουλιάς.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Ομάδα «Λόγος & Μουσική»