Την επικράτηση του Δημήτρη Κουρέτα στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Τεμπών είχαμε στον χτεσινό δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, εκτός των Δ.Δ. Ελάτειας, Κρανιάς, Παραπόταμου, Πουρναρίου και Χειμαδίου που ήρθε πρώτος ο Αγοραστός . Την πρώτη Κυριακή ο συνδυασμός «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» του Κ. Αγοραστού ήταν πρώτος σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου εκτός των διαμερισμάτων Τεμπών, Καλλιπεύκης, Πυργετού και Ευαγγελισμού που πρώτευσε ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία» του Δ. Κουρέτα.

Οι εγγεγραμμένοι στο δήμο Τεμπών ήταν 17.225. Την πρώτη Κυριακή (08/10) ψήφισαν 10.728 ενώ τη δεύτερη (15/10) ψήφισαν 7.223, δηλαδή 3.505 λιγότεροι.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μεν συνδυασμός της Τζανακούλη στήριξε – με βάση δήλωση της ίδιας – τη δεύτερη Κυριακή τον Αγοραστό και η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό. Έτσι ο μεν Αγοραστός πήρε – μιλάω πάντα για το αποτέλεσμα στο δήμο Τεμπών – 1.830 λιγότερους ψήφους, ο δε Κουρέτας πήρε 475 παραπάνω από την πρώτη Κυριακή. Οι παραπάνω ψήφοι του Κουρέτα προέρχονται κυρίως από ψηφοφόρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που δεν «πειθάρχησαν» στην εντολή να ψηφίσουν άκυρο-λευκό.

Τα τελικά αποτελέσματα σε επίπεδο Δήμου Τεμπών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι τα εξής :

1ος Πίνακας Συγκεντρωτικά σε επίπεδο δήμου Τεμπών της 15ης Οκτώβρη 2023.


2ος Πίνακας Αναλυτικά ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και χωριό του δήμου Τεμπών της δεύτερης Κυριακής (15/10) και σύγκριση με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής (08/10).


3ος Πίνακας Συγκεντρωτικά σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας (τέσσερις νομοί) στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων.


4ος Πίνακας Συγκεντρωτικά σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο σύνολο των τμημάτων του νομού Λάρισας.