Την Τέταρτη 20 Μάρτη 2024, αντιπροσωπεία του Δικτύου Δέλτα Πηνειού και Τεμπών είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα.
Ο Περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και ο νομός Λάρισας αυτή την περίοδο και τα μέλη του Δικτύου κατέθεσαν τις προτάσεις τους σε θέματα που τους απασχολούν, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και άλλα.

Ιδιαίτερη χρόνο στη συνάντηση είχε το θέμα την επικείμενης μυδοκαλλιέργειας στα παράλια των δήμων Αγιάς και Τεμπών. Ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις μέχρι τώρα κινήσεις και εκδηλώσεις του Δικτύου για το θέμα αυτό καθώς και για τις εργασίες και τα αποτελέσματα του πανελλήνιου συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα στις 1 και 3 Μάρτη 2024 στο οποίο και συμμετείχαν. Ο Δημήτρης Κουρέτας έδειξε από την αρχή ότι γνώριζε το θέμα στις λεπτομέρειες του και επικεντρώθηκε εκτός από την ενημέρωση φορέων και πολιτών της περιοχής, στην περιβαλλοντική και νομική επιχειρηματολογία που θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα. Για το λόγο αυτό συν-αποφασίστηκαν κοινές επαφές και δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και δύο ακόμη σημαντικά θέματα : η εργασίες και η ανάπτυξη-αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών και η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του έργου στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο.

Για όλα τα παραπάνω θέματα εκ μέρους του Δικτύου παραδόθηκαν στον Περιφερειάρχη σχετικά έγγραφα και τρία Υπομνήματα τα οποία συμφώνησαν και υπέγραψαν οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών και πολλοί μαζικοί φορείς της περιοχής.