Το 2015 Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Γοννιωτών αλλά και πολλών επισκεπτών στην εκδήλωση που οργάνωσαν η Πινακοθήκη Γόννων με τη στήριξη του Δήμου Τεμπών και με θέμα : «Ο Δήμος Τεμπών μέσα από την Ιστορία». Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της η συντονίστρια της εκδήλωσης και δημοτική σύμβουλος, Γεωργία Τσιόπα και ακολούθησαν οι εισηγήσεις : Η πρώτη με θέμα “Η περιοχή των Τεμπών κατά την οθωμανική περίοδο” την οποία εισηγήθηκε ο Κώστας Σπανός, εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου». Η δεύτερη με θέμα «Σύγχρονη Ιστορία των Γόννων», του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά. Η τρίτη με θέμα “Ο Λέων των Γόννων” του Γοννιώτη Πανεπιστημιακού Απόστολου Κοντογιάννη, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος με τη βοήθεια της συζύγου του Μαίρης. Την εκδήλωση έκλεισε με την εισήγησή του ο γνωστός Γοννιώτης πανεπιστημιακός Ζήσης Παπαδημητρίου εισηγούμενος το θέμα “Τα Τέμπη από μυθολογική και ιστορική άποψη“.

Το 2003 ιδρύεται στη Λάρισα η κίνηση «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου». Μία κίνηση πολιτών της Λάρισας και της Θεσσαλίας – Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα – που με στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις δημιουργεί ένα προοδευτικό ρεύμα ανάπτυξης και προβληματισμού για θέματα πολιτισμού, τοπικής αυτοδιοίκησης, περιβάλλοντος, αγροτικής οικονομίας κ.λ.π.

Το 2007 εγκαινιάζεται στον Σ.Σ. Τεμπών από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά το συνεδριακό – πολιτιστικό κέντρο του σωματείου ΔΡΥΑΣ. Σήμερα ο χώρος έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στην τύχη του…

Το 2019 «Η Έξοδος του Μεσολογγίου». Ένα ντοκιμαντέρ για το ιστορικό της Εξόδου. Μια δουλειά ιδιαίτερα επίκαιρη που συνδέει ιστορικά και πολιτιστικά το χθες με το σήμερα. Το ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Ελατειώτης καθηγητής, Γιάννης Μάγγος και παρουσίασε σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελάτειας, στην Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου Ελάτειας.

Το 1982 – Το Διαστημικό Λεωφορείο Κολούμπια της NASA εκτοξεύεται από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι για την τρίτη του αποστολή, STS-3.
Το 1993 – Η εταιρία Intel βγάζει στην αγορά τον πρώτο μικροεπεξεργαστή Pentium.

Παγκόσμια ημέρα για το νερό