Το 2015 Είκοσι πέντε χρόνια προσφοράς στην τέχνη. Συμπληρώθηκαν το 2015 είκοσι πέντε χρόνια διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο παραδοσιακό σπίτι του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου στους Γόννους της Λάρισας. Στη έκθεση αυτή που είχε επετειακό χαρακτήρα συμμετείχαν Έλληνες καλλιτέχνες που εξέθεσαν στα χρόνια αυτά στην κατοικία Παπαδημητρίου τονίζοντας έτσι, μεταξύ άλλων, τη διαχρονικότητα του θεσμού.
Στόχος των διοργανωτών της έκθεσης ήταν να τιμήσουν τους καλλιτέχνες, οι οποίοι, με τη γενναιοδωρία τους, συνέβαλλαν στην ίδρυση της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης των Γόννων. Περισσότερα ΕΔΩ. 

Το 1556 – Οι δεκατρείς μάρτυρες του Στράτφορντ καίγονται στην πυρά, κοντά στο Λονδίνο, λόγω των προτεσταντικών τους πεποιθήσεων.
Το 1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι Οθωμανοί σφάζουν δώδεκα μοναχούς στη Μονή Τοπλού.
Το 1905 – Κατά τη διάρκεια του Ρωσοϊαπωνικού Πολέμου, ξεσπά ανταρσία από τους ναύτες του ρωσικού θωρηκτού Ποτέμκιν.
Το 1941 – Οι ρουμανικές αρχές αρχίζουν στο Ιάσιο ένα από τα πιο βίαια πογκρόμ στην εβραϊκή ιστορία, με αποτέλεσμα τη δολοφονία τουλάχιστον 13.266 Εβραίων.

Το 1954 – Ανοίγει κοντά στη Μόσχα ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Σοβιετικής Ένωσης.
Το 1954 – Ο προημιτελικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μεταξύ της Ουγγαρίας και της Βραζιλίας, που αναμενόταν να είναι συναρπαστικός, μετατρέπεται σε βίαιος, με τρεις παίκτες να αποβάλλονται και οι αψιμαχίες να συνεχίζονται και μετά τον αγώνα.
Το 1965 – Προφυλακίζονται ως ενεχόμενοι στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ οι αξιωματικοί Ι. Θεοδοσίου, Γ. Δαμηλάκος, Τάκης Παπαγεωργόπουλος και Θεοφάνης Τόμπρας. Την επομένη προφυλακίζεται ως πρωτοστατήσας στην ίδρυση, οργάνωση και επέκταση του ΑΣΠΙΔΑ ο λοχαγός Αριστείδης Μπουλούκος.
Το 1974 – O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον επισκέπτεται τη Σοβιετική Ένωση.
Το 1977 – Η Γαλλία παραχωρεί ανεξαρτησία στο Τζιμπουτί.