Το 2010 Τριήμερο εκδηλώσεων από τον Μ.Ε.Σ. Ιτέας με πλήθος εκδηλώσεων (Συναυλία του Γιώργου Βαλιάκα, έκθεση κολλάζ της Φλώρας Γουγουλιά, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Γεωργίας Βλαχοστέργιου, βόλτες στην κοιλάδα των Τεμπών με τις δρεζύνες, λαϊκό γλέντι με το χορευτικό συγκρότημα της Γλαύκης (Σωτ. Καραβασίλης) και το μουσικό συγκρότημα «Ήχος Γηγενής».


Το 1823 – Οι Οθωμανοί νικούν τους Κρήτες στις Αμουργέλες Ηρακλείου.
Το 1824 – Εκδίδεται η πρώτη εφημερίδα στην Αθήνα, η Εφημερίς των Αθηνών.

Το 1858 – Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει για πρώτη φορά τη θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. Παράλληλα δημοσιεύεται και η παρόμοια θεωρία του Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας.
Το 1882 – Κάνει πρεμιέρα στη Μόσχα η Ουβερτούρα 1812 του Πιότρ Τσαϊκόφσκι.

Το 1940 – Ο εξόριστος στο Μεξικό Ρώσος επαναστάτης Λέων Τρότσκι τραυματίζεται θανάσιμα με ορειβατική αξίνα από τον Ραμόν Μερκαντέρ. Πεθαίνει την επόμενη ημέρα.
Το 1940 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσώρτσιλ δίνει την τέταρτη από τις διάσημες πολεμικές του ομιλίες, περιλαμβάνοντας τη φράση «Ποτέ τόσοι πολλοί δεν όφειλαν τόσα πολλά σε τόσους λίγους».
Το 1944 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ξεκινά η μάχη της Ρουμανίας με μεγάλη επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης.

Το 1965 – Ορκίζεται δεκαπενταμελής κυβέρνηση υπό τον Ηλία Τσιριμώκο, στον οποίο ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει αναθέσει εν λευκώ εντολή.
Το 1968 – Ψυχρός Πόλεμος: Τα στρατεύματα του ελεγχόμενου από τη Σοβιετική Ένωση Συμφώνου της Βαρσοβίας εισβάλουν στην Τσεχοσλοβακία, συντρίβοντας την Άνοιξη της Πράγας. Μόνο η Αλβανία και η Ρουμανία αρνούνται να συμμετάσχουν.
Το 1977 – Πρόγραμμα Βόγιατζερ: Η NASA εκτοξεύει το διαστημόπλοιο Βόγιατζερ 2.

Το 1990 – Η Γιουγκοσλαβία κατακτά το χρυσό μετάλλιο του 11ου Μουντομπάσκετ της Αργεντινής, επικρατώντας της Σοβιετικής Ένωσης με 92-75.
Το 1991 – Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν έξω από το Κοινοβούλιο της Σοβιετικής Ένωσης και διαμαρτύρονται για το πραξικόπημα, που «εκθρόνισε» από τη θέση του τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.