Το 1983 Με το νεοσυσταθέν τότε σωματείο «Ειδών Διατροφής» γίνεται μετά από πρόταση του Γραμματέα του σωματείου, Δημήτρη Γουγουλιά και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ο πρώτος αποκλεισμός δρόμου στη Διασταύρωση Πλατύκαμπου – Χάλκης και επιδίδεται προσωπικά στον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου ψήφισμα των εργαζομένων στα εργοστάσια ειδών διατροφής του ν. Λάρισας (ΕΒΕΔ ΑΕ (Delmonte), ΕΛΒΑΚ ΑΕ, κ.ά.). Την ημέρα εκείνη (Κυριακή 12/03/1983) ο πρωθυπουργός κατευθύνονταν από τη Λάρισα στο Κιλελέρ για τον εορτασμό της επετείου του 1910.
Αυτό είναι το αντίγραφο του Ψηφίσματος που επιδόθηκε από τους Τσιάρα Δήμο, πρόεδρο του σωματείου και Δημήτρη Γουγουλιά, γραμματέα, για λογαριασμό της Επιτροπής Αγώνα των απεργών στον πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου.

Το 1918 – Η Μόσχα γίνεται και πάλι πρωτεύουσα της Ρωσίας μετά από 215 χρόνια κατά τα οποία πρωτεύουσα ήταν η Αγία Πετρούπολη.
Το 1922 – Η Αρμενία, η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν σχηματίζουν την Ομοσπονδία Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών της Υπερκαυκασίας.