Ο Γιώργος Ψάρρας γεννήθηκε το 1950 στην Πολωνία στην πόλη Γκροτζέλις από τους πολιτικούς πρόσφυγες γονείς του Παύλο Ψάρρα και την μητέρα του Παρασκευή Κρίτσα, η οποία – όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Παναγιώτης Ν. Ζιαβλιάκης – είχε ενεργή δράση στην Εθνική Αντίσταση ενώ πρωτοστάτησε στη μαζική συμμετοχή των γυναικών της περιοχής για το συλλαλητήριο στη Λάρισα ενάντια στους φασίστες κατακτητές Γερμανούς και Ιταλούς.

Ο Γιώργος Ψάρρας έρχεται με τους γονείς του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Συκούριο το 1958 κάτω από δύσκολες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Σπουδάζει το 1968 στη σχολή Μαθητείας της Λάρισας, ηλεκτροτεχνίτης και το 1973 μετακομίζει στην Αθήνα με τους δικούς του συνεχίζοντας της σπουδές του στη Σεβαστοπούλειο Σχολή.
Στα γεγονότα του Νοέμβρη 1973 θα βρεθεί μαζί με άλλους σπουδαστές μέσα στο Πολυτεχνείο. Τελειώνοντας τις σπουδές του και παίρνοντας την άδεια για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα εργαστεί για λίγο στην Αθήνα και το 1980 θα επιστρέψει στο Συκουρίου όπου ζει μέχρι σήμερα.

Ζώντας στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια της χούντας και τα πρώτα της μεταπολίτευσης, όντας ενεργά στρατευμένος στο μαζικό κίνημα και πολιτικοποιημένος αρχίζει να συλλέγει σημαντικούς δίσκους της εποχής με ελληνικό και ξένο ροκ και περιεχόμενο της δεκαετίας του ‘70.
Αυτούς τους δίσκους μαζί με τα χειροποίητα από τον ίδιο ηχεία και το πικάπ, αποφάσισε να δωρίσει στην ομάδα «Λόγος και Μουσική» λέγοντας χαρακτηριστικά : «Πιστεύω ότι είστε οι μόνοι που ίσως μπορέσετε να αξιοποιήσετε αυτό το υλικό και για αυτό σας το εμπιστεύομαι».

Εμείς απ’ τη μεριά μας σαν ομάδα τον ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε σύντομα να βρούμε τρόπους για την δημοσιοποίηση και παρουσίαση αυτής του της προσφοράς, η οποία μακάρι να βρει και άλλους μιμητές.

Ο Γιώργος Ψάρρας