Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Εργαστήρι Παράδοσης με θέμα την κατασκευή της φούντας που στολίζει τις μύτες των τσαρουχιών, για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) μέχρι την ηλικία των 12 χρόνων.


Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 : Στην Αιγάνη ο Πολιτιστικός σύλλογος και η ποδοσφαιρική ομάδα «Αναγέννηση Ολύμπου» οργανώνουν το 6ο Αντάμωμα Αιγανιωτών με συγκροτήματα και λαϊκοδημοτική ορχήστρα στο χώρο του γηπέδου. Ώρα έναρξης 21:00.


Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 : Δεκαπενταύγουστος – Το Πάσχα του καλοκαιριού.
Δεν υπάρχει χωριό που να μην γιορτάζει την Παναγία τον Δεκαπενταύγουστο είτε σε ομώνυμες εκκλησίες και εξωκλήσια είτε με εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων. Δεν είναι τυχαίο ότι ονόμασαν τη γιορτή αυτή και Πάσχα του καλοκαιριού.
Στους Γόννους και στην τοποθεσία «Τσικιλέκι» στους πρόποδες του Ολύμπου, θα γιορταστεί πανηγυρικά και φέτος η γιορτή της Παναγίας με τη συμμετοχή δεκάδων προσκυνητών το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 14 Αυγούστου στις 8:00 το απόγευμα Εσπερινό με αρτοκλασία στην Παναγία (Τσικιλέκι), ενώ πολλοί θα είναι και φέτος οι Γοννιώτες που θα διανυκτερεύσουν στο χώρο της εκκλησίας. Την Τετάρτη ανήμερα της γιορτής θα ψαλθεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία με αρτοκλασία.
Χρόνια πολλά στις Δέσποινες, τις Μαρίες, τις Παναγιώτες, τους Παναγιώτηδες και τους Μάριους.


Σάββατο 19 Αυγούστου 2023. Αμπελάκια – πέτρινο Θέατρο : Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Αμπελακίων και η Ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσιάζουν την εκδήλωση με θέμα «Του Φεγγαριού..» και σας καλούν να την παρακολουθήσετε. Μουσική και κείμενα για το Φεγγάρι, θα γεμίσουν την καλοκαιρινή νύχτα του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023 στις 20:30, στο πέτρινο θεατράκι «Βάσιας Σολωμού» των Αμπελακίων. Είσοδος ελεύθερη.


Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 18,19 και 20 Αυγούστου το 7ο Φεστιβάλ ερασιτεχνικής δημιουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης «Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου» (σύλλογος φίλων της Πινακοθήκης) στους Γόννους. Περιλαμβάνει στις 18/08 παιδική έκθεση ζωγραφικής και θέατρο σκιών, στις 19/08 έκθεση ερασιτεχνών ζωγράφων και συναυλία έντεχνης και κλασσικής μουσικής από τους Αθηνά και Κωνσταντίνο Σιόζιο και στις 20/08 συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού από τους μουσικούς των Γόννων.


Κυριακή 20 Αυγούστου και ώρα 11π.μ. : Καλοκαιρινή Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του Δικτύου Δέλτα Πηνειού – Τεμπών στις 20 Αυγούστου Κυριακή, το πρωί στις 11:00 π.μ. στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο. Το Δ.Σ. του Δικτύου.


Την Κυριακή 20 Αυγούστου και ώρα 11π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου, στη Ραψάνη, θα γίνει η οριστική Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού συλλόγου Ραψάνης, με θέματα : 1) Απολογισμός του έργου του Συλλόγου, 2) Οικονομικός απολογισμός, 3) Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Παρακαλούνται, όποιοι επιθυμούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, να επικοινωνήσουν έως τις 16 Αυγούστου 2023 με τους : Καλλιόπη Γαζέτα, 6937153631, Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, 6977464532 και Βασίλη Γιαννούκα, 6950035199. Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης.

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023. Θέατρο Τεμπών – Ομόλιο : Οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών και το «Δίκτυο Δέλτα Πηνειού – Τεμπών», σε συνεργασία με την ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», παρουσιάζουν την μουσική εκδήλωση με θέμα «Μια φορά θυμάμαι…» και σας καλούν να την παρακολουθήσετε. Είναι ένα αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα» και στις Μπουάτ της δεκαετίας του ’60. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 : 6η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών.
Τελετή Έναρξης, Δευτέρα 28 Αυγούστου, Πλατεία Λαμπρούλη, Λάρισα. – Τρίτη 29 Αυγούστου, Πυργετός Λάρισας. – Τετάρτη 30 Αυγούστου, Συκούριο Λάρισας. – Πέμπτη 31 Αυγούστου, Χάλκη Λάρισας.

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος το Blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, Perataria.gr, θα δημοσιεύει τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην περιοχή μας από φορείς, συλλόγους και ομάδες με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται με την προϋπόθεση να γίνονται γνωστές στο Blog είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail στη διεύθυνση του Blog.