Το 2013 Την Κυριακή 12 Μάη στον Πυργετό, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Κάτω Ολύμπου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου με το γενικό τίτλο «Πυργετός Λάρισας – Τεκμήρια μνήμης». Το βιβλίο είναι ένας συλλογικός τόμος 400 σελίδων, όπου γράφουν οι : Καλλιόπη Ευαγγέλου, Σωτήρης Καραβασίλης, Αστέριος Λουλούδης, Καλλιόπη Μάγκα-Σελίμη, Ευαγγελία Μπουμπουγιατζή, Ιωάννα Παπαγεωργίου, π. Αλέξανδρος Ρούσσας, Γιώργος Ρούσσας, Ξανθίππη Σιβιτανίδου.

Το 2019 Η Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου» και η Μικτή Χορωδία Γόννων τιμώντας την ημέρα της Μητέρας οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Μάνα : με λέξεις, χρώματα, νότες». Ομιλία : «Η μάνα στην καλλιτεχνική έκφραση» από το μέλος της Δ.Ε. της Πινακοθήκης Γόννων, Δημήτρη Γουγουλιά. Απαγγελίες κειμένων και ποιημάτων από τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γόννων : Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά, Αθανασία Δούκα, Ευγενία Ιωαννίδου-Χριστοδούλου, Ελένη Καλαμάρα-Μπέλτσιου, Φανή Μποντίνου-Σερίφη, Κώστα Παπαδούλη, Θεοδώρα Τσιρονίκου-Καλογρή, Μαίρη Παπακανάκη-Πανδρεμμένου και Ελένη Χατζή. Προβολή βίντεο με έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών και θέμα τη Μάνα, του Δημήτρη Γουγουλιά. Μικτή Χορωδία Γόννων.
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση ΕΔΩ

Το 1797 – Πόλεμος του Πρώτου Συνασπισμού: Ο Ναπολέων Α΄ κατακτά τη Βενετία.
Το 1821 – Μάχη του Βαλτετσίου: Αρχίζει στο Βαλτέτσι η πρώτη μεγάλη μάχη της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον των Οθωμανών.

Το 1965 – Το σοβιετικό διαστημόπλοιο Luna 5 συντρίβεται στη Σελήνη.
Το 2002 – Άφιξη του τέως Αμερικανού προέδρου Τζίμμυ Κάρτερ στην Κούβα σε μια πενθήμερη επίσκεψή του, κανοντάς τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί μετά την επανάσταση του 1959.