Μπορεί μέχρι και χτες το απόγευμα η πεζογέφυρα στην Κοιλάδα των Τεμπών που οδηγεί στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής να άντεχε, όμως πλέον έχει σπάσει…
Ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Μήλια έδωσε την «είδηση» μέσω ανάρτησης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια ο ίδιος ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο «κόψιμο» της γέφυρας σημειώνοντας ότι είναι θέμα ωρών η κατάρρευση του συγκεκριμένου κομματιού.


….
Η κυκλοφορία στους δρόμους :
Γόννοι, Ιτέα, Παραπόταμος, Τέμπη, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, τα χωριά του Συκουρίου είναι και σήμερα αποκλεισμένα και δεν έχουν πρόσβαση, αλλά και τα χωριά στο Δέλτα Πηνειού, τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Λάρισα. Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χ.Θ. 366). Η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.


Με δεδομένο ότι δεν λειτουργεί η Χωματερή στο Μαυρόλιθο για να μεταφερθούν εκεί τα σκουπίδια και λόγω του αποκλεισμού των χωριών μας για να γίνει η συγκομιδή τους από την υπηρεσία του δήμου, καλό είναι οι κάτοικοι να μην πετούν τα σκουπίδια τους σε κάδους που έχουν παραγεμίσει.

Να σημειώσω εδώ ότι το blog δεν είχε και δεν έχει ενημέρωση από δελτία τύπου του δήμου Τεμπών και όσα γράφω είναι από προσωπικές εκτιμήσεις και επαφές.

Σοβαρά προβλήματα αρχίζει να έχει και η εφοδιαστική αλυσίδα, τόσο σε τρόφιμα (γαλακτοκομικά, κ.λ.π.) όσο και σε κηπευτικά, με δεδομένο τον αποκλεισμό αλλά και την ολοκληρωτική καταστροφή της κεντρική λαχαναγοράς στο Ομορφοχώρι Λάρισας.

001
002
003


Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τεμπών ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», την Τρίτη 12/09/2023, στο πρώην Δημαρχείο Γόννων. Θα σταλεί νέα ημερομηνία Διανομής Τροφίμων από το πρόγραμμα.

Συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη, στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και καλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριων καθώς και κάθε πολίτη να συμβάλουν στη συγκέντρωση υλικών.

Με δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σκιαγράφησε την κατάσταση, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, έδωσε το στίγμα για το αύριο του Δήμου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για την ανασυγκρότηση της πόλης.
Σε ότι αφορά την τωρινή κατάσταση, με την ολοκλήρωση των απεγκλωβισμών ξεκινά η επιχείρηση άντλησης των υδάτων και καθαρισμού των συνοικιών που υπέστησαν πλημμυρικά φαινόμενα.
Ειδική αναφορά έκανε στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, όπου το πρόβλημα με τη ροή των υδάτων είναι ιδιαιτέρως οξύ και τόνισε πως – αφού η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει άλλη λύση – θα συνεχιστούν οι μεταφορές με τα βαρέα οχήματα, μόνο όμως για εξαιρετικές περιπτώσεις.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε στη δήλωσή του πως «θα είναι δύσκολο το αύριο για την πόλη» και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα «όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση της πόλης».