Το 1997 σε μια προσπάθεια να καταγράψω τα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, ξεκίνησα να βιντεοσκοπώ τα κτίριά της και να καταγράφω την τότε πραγματικότητα και τώρα ιστορία της.

Ήταν η περίοδος που ήμουν προϊστάμενος στο τμήμα Διοικητικού και Δημοσίων Σχέσεων όταν κατέγραψα τα κτίρια στην 28η Οκτωβρίου, στη Γεωργιάδου και Σβαρτς και στα κεντρικά κτίρια στη Φιλιππούπολη, περνώντας απ’ όλα τα τμήματα και βιντεοσκοπώντας όλους τους συναδέλφους που εκείνη τη μέρα βρίσκονταν στα γραφεία τους, κάνοντας και μια μικρή εισαγωγή για το τι ήταν εκείνη την περίοδο η Ένωση.

Αυτή η καταγραφή με οδήγησε στη συνέχεια να καταγράψω όλες τις μονάδες (Εκκοκκιστήρια, Ελιάδικο, ΒΙΟΖΕΛ, Ψυγεία, Πρακτορεία Αγιάς, Συκουρίου και Τυρνάβου), αλλά και τις εγκαταστάσεις της ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ, τόσο τις παλιές στη Σωκράτους όσο και τις νέες τότε στη ΒΙ.ΠΕ. στη Γυρτώνη. Έτσι κατάφερα στο τέλος να κάνω μια τρίωρη κασέτα VHS, για την οποία κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον τότε, πόσο μάλλον σήμερα…

Δυστυχώς αυτή η μοναδική για την ιστορία κασέτα, στην προσπάθειά μου να την ψηφιοποιήσω παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και δεν μου είναι δυνατό να την μετατρέψω εγώ σε ψηφιακό βίντεο. Θέλει ειδική επεξεργασία.

Παρ’ όλα αυτά κατάφερα να ψηφιοποιήσω την πρώτη μου καταγραφή από τα κεντρικά γραφεία και για την ιστορία την ανεβάζω εδώ, χωρίς μοντάζ, στο Blog μου. Αν και δεν έχει ενδιαφέρον για τους περισσότερους, έχει φαντάζομαι ενδιαφέρον για τους συναδέλφους της εποχής εκείνης και σ’ αυτούς την αφιερώνω…