Ο υποψήφιος για τη δημαρχία του δήμου Τεμπών με τον συνδυασμό «Άλμα Προόδου», Νίκος Πουτσιάκας για τις εκλογές του Οκτώβρη 2023, με γραπτή του δήλωση προς τα Μ.Μ.Ε. ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Ανακοίνωση του Νίκου Πουτσιάκα για την κίνηση «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η συγκρότηση της αυτοδιοικητικής κίνησης «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες του 2022, ενώ υπήρξε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για το Δήμο Τεμπών στις 21 Ιανουαρίου 2023.
Το εγχείρημα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και φάνηκε να βρίσκει θετικότατη ανταπόκριση σε σημαντικό μέρος των συνδημοτών.
Στην πορεία, όμως οι υπερβάλλουσες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις διαρκείας και οι πολωτικές εκλογικές αναμετρήσεις με αντανάκλαση και σε τοπικό επίπεδο, από ό,τι φαίνεται, δημιούργησαν ασφυκτικές πιέσεις για την εδραίωση και δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης μιας ανεξάρτητης, υπερκομματικής πρωτοβουλίας, όπως αυτή της κίνησης «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών.

Η προσπάθεια αυτή λοιπόν, δυστυχώς και για τους παραπάνω λόγους καθίσταται αδιέξοδη και δεν αναμένεται να ευοδωθεί με τις προϋποθέσεις που προσδοκούσαμε και συνεπώς η κίνηση «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών δεν θα συμμετέχει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμπορευτήκαμε στην πρωτοβουλία αυτή και να ζητήσω την κατανόηση όσων τυχόν πικραθούν.
Το αίτημα για μια ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική παρουσία στον τόπο μας και γενικότερα πρέπει να παραμείνει ζωντανό, όπως πιστεύουμε παραμένουν ζωντανές και οι προθέσεις του πυρήνα των πολιτών και των φίλων που ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από την πρωτοβουλία αυτή.

Είναι, λοιπόν, αναμφίβολα χρήσιμο να αναζητηθεί πεδίο στοχευμένων δράσεων της κίνησής μας και για τα αυτοδιοικητικά μας ζητήματα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Με εκτίμηση,
Νίκος Πουτσιάκας