Άλλη μια ενδιαφέρουσα έκπληξη ετοιμάζει ο συγχωριανός μας, Σωτήρης Καραβασίλης και το «Δρώμενον- Εστία Λαογραφίας και Τέχνης» στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας την Παρασκευή 20 Μάη 2022, διοργανώνοντας το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Το «Δρώμενον- Εστία Λαογραφίας και Τέχνης» ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς χορευτές που θα συμμετέχουν στο 1ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Χορεύουμε;».

Στη χορευτική αυτή συνάντηση θα συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα, οι παρακάτω πολιτιστικοί φορείς :

Πολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης
Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»
Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας
Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού
Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών, «οι Καλαρρύτες»
Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης»
Δρώμενον-Εστία Λαογραφίας και Τέχνης.

Το «Δρώμενον- Εστία Λαογραφίας και Τέχνης» παρουσίασε τις μασκότ και σήμα κατατεθέν του 1ου παιδικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, την “Χορευτώ και τον Ορφέα”! Αποτελούν σύμβολο ενότητας, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των παιδικών ομάδων που συμμετέχουν στη χορευτική συνάντηση και είναι υποστηρικτές και λάτρεις του κοινού μας δεσμού, του παραδοσιακού χορού!

Η Λάρισα του πολιτισμού και της ανάπτυξης υποδέχεται έτσι μια ακόμη πολιτιστική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν παιδιά, που με τους χορούς τους θα γεμίσουν κέφι και χαρά την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Παρασκευή 20 Μάη 2022 και από τις 7:30 μέχρι τις 10:30 το βράδι.
Η όλη εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.