Το 1942 Αντάρτες εκτελούν τον αρχηγό της Λεγεώνας, Κ. Ξανθόπουλο. Την επομένη οι Ιταλοί κάνουν μπλόκο και συλλαμβάνουν 200 περίπου άντρες των Γόννων εκ των οποίων τους 80 οδηγούν στις φυλακές της Λάρισας.

Το 1677 – Η μέλλουσα Μαρία Β΄ της Αγγλίας παντρεύεται τον Γουλιέλμο, πρίγκιπα της Οράγγης. Αργότερα θα βασιλεύσουν από κοινού ως Γουλιέλμος και Μαρία.
Το 1783 – Η 36η Συμφωνία του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ κάνει πρεμιέρα στο Λιντς της Αυστρίας.
Το 1798 – Αρχίζει η Ρωσο-Οθωμανική πολιορκία της Κέρκυρας.
Το 1912 – Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Οι Έλληνες νικούν τους Οθωμανούς στη Σιάτιστα.
Το 1922 – Στην Αίγυπτο, ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ και οι άντρες του ανακαλύπτουν την είσοδο του τάφου του φαραώ Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων.
Το 1942 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν. Παρακούοντας τη ρητή διαταγή του Αδόλφου Χίτλερ, ο στρατάρχης Έρβιν Ρόμελ οδηγεί τις δυνάμεις του σε υποχώρηση.
Το 1956 – Σοβιετικά στρατεύματα εισέρχονται στη Βουδαπέστη για να τερματίσουν την ουγγρική επανάσταση ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, που άρχισε στις 23 Οκτωβρίου. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται, περισσότεροι τραυματίζονται και σχεδόν 250.000 εγκαταλείπουν τη χώρα.
Το 1966 – Ο ποταμός Άρνος πλημμυρίζει τη Φλωρεντία στην Ιταλία, σε μέγιστο ύψος 6,7 μ., αφήνοντας χιλιάδες άστεγους και καταστρέφοντας εκατομμύρια αριστουργήματα τέχνης και σπάνια βιβλία. Επίσης, την ίδια μέρα η Βενετία πλημμυρίζει σε ύψος 1,94 μ. που αποτελεί το υψηλότερο καταγεγραμμένο όλων των εποχών.
Το 2008 – Ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται το πρώτο πρόσωπο διαφυλετικής ή αφροαμερικανικής καταγωγής που εκλέγεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.