Στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου Τεμπών στο Ομόλιο έγινε, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 η ετήσια καλοκαιρινή Γενική Συνέλευση και συνάντηση μελών και φίλων του Δικτύου. Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν : 1ο. Ετήσιος απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου. 2ο Ενημέρωση μελών και φίλων για ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις. 3ο Σχεδιασμός και προτάσεις για νέες δράσεις του Δικτύου.

Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Ρήγας και τον ετήσιο απολογισμό έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Δημήτρης Γουγουλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Με πρωτοβουλία φίλων και συλλόγων της περιοχής ξεκινάει τον Αύγουστο του 2021 μια προσπάθεια επαφής με φορείς και ενεργούς πολίτες της περιοχής του δέλτα Πηνειού και των Τεμπών με σκοπό την κοινή τους δράση για πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς. Ακολουθούν συνεδριάσεις σε όλα τα χωριά του δήμου Τεμπών και του πρώην δήμου Ευρυμενών – Δέλτα Πηνειού στις οποίες παρουσιάζεται στους φορείς και τους κατοίκους το Δίκτυο και οι σκοποί και καταγράφονται τα προβλήματα του κάθε χωριού. Παράλληλα με τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., οι οποίες είναι ανοιχτές και τις παρακολουθούν και πολλά μέλη, σε κάθε χωριό γίνονται επισκέψεις στα αξιοθέατα, μουσεία, εκκλησίες, βιβλιοθήκες κ.λ.π.».

001

Επίσης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ημερίδων που οργανώθηκαν σε συνεργασία με άλλους συλλόγους της περιοχής για την ανάδειξη και αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών, για την ανασύσταση της λίμνης Καλλιπεύκης, για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής, για την ενημέρωση των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιρισμών για την διαδικασία και τους τρόπους κατοχύρωσης ως ΠΟΠ/ΠΓΕ των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής με στόχο την καλυτέρευση της εμπορικής και οικονομικής θέσης των παραγωγών (ακτινίδιο, κάστανο, ελιά, αμύγδαλο, κλπ), για την ένταξη του χώρου του Θεάτρου Τεμπών σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για αποκατάσταση και δημιουργία σ’ αυτόν, Κέντρου Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, και για άλλα θέματα.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις συναντήσεις που είχε το Δ.Σ. με τους δημάρχους των δήμων Αγιάς και Τεμπών, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Μητροπολίτη Λάρισας, στελέχη των δήμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οργανισμών και υπηρεσιών.

002

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αγιάς, Νίκος Ντάγκας, ο οποίος στην παρέμβασή του εξέθεσε το ιστορικό της αξιοποίησης του Θεάτρου Τεμπών και των εγκαταστάσεων που υπάρχουν σε αυτό, ανέλυσε ημερολογιακά τις ενέργειες του δήμου και των υπηρεσιών του, την πίεση χρόνου και την γραφειοκρατία που αντιμετώπισαν, καταλήγοντας ότι το έργο δημιουργίας κέντρου πληροφόρησης έχει επιτέλους εγκριθεί και υπολογίζεται να παραδοθεί έτοιμο στο κοινό και τους φορείς της περιοχής τον Μάη του 2024. Επισήμανε δε ότι η διαχείριση και λειτουργία του θα χρειαστούν και την υποστήριξη των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, έτσι ώστε το έργο να έχει τη βιωσιμότητα που θέλουμε στο μέλλον.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των μελών για τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ακολούθησαν τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών για την καλύτερη λειτουργία και των προγραμματισμό νέων εκδηλώσεων και δράσεων του σωματείου.

003