Χωρίς να μπαίνω σε ψευτοδιλήμματα με ποιόν είσαι, με τους Παλαιστίνιους ή με τους Ισραηλίτες, με τους ενόπλους της ισλαμιστικής οργάνωσης να πυροβολούν ανυποψίαστους αμάχους και απάγουν και επιδεικνύουν τα ανθρώπινα λάφυρα του στρατιωτικού αιφνιδιασμού τους ή με τους ένοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες με εγκλήματα πολέμου που έχει πραγματοποιήσει το Ισραήλ, σκοτώνοντας και φυλακίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους και επιβάλλοντας το χειρότερο καθεστώς απαρτχάιντ εις βάρος εκατομμυρίων Αράβων.….
Χωρίς να μπαίνω σε ψευτοδιλήμματα ποιος άρχισε πρώτος και ποιος δεύτερος γιατί εδώ θα φτάσουμε σε πολύ παλαιά χρόνια και θα χρειαστούμε την βοήθεια ιστορικών και αρχαιολόγων…

Θέλω να φωνάξω μαζί με πολλούς άλλους ότι το θέμα μας δεν είναι ποιος είναι με ποιόν σε έναν τέτοιο πόλεμο, αλλά η ειρήνη. Και χωρίς κανένα δισταγμό απαντάω ότι είμαι με τον παλαιστινιακό λαό, που έχει δικαίωμα σε μια πατρίδα. Είμαι με τα παιδιά της Γάζας που τους κόβουν το νερό, το ρεύμα, τις προμήθειες, για να τα οδηγήσουν σε εξόντωση. Είμαι με τους ομήρους της Χαμάς, που η μόνη σωτηρία τους είναι η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για διπλωματική λύση στο Παλαιστινιακό. Και είμαι με τους πολίτες του Ισραήλ, για τους οποίους η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι η απελευθέρωση από το στρατιωτικό κράτος του διαρκούς τρόμου, το οποίο το μόνο που τους υπόσχεται είναι ο διαρκής πόλεμος.

«Η ειρήνη είναι η μόνη μάχη που αξίζει να διεξάγεις», έγραψε ο μεγάλος, Αλμπέρ Καμύ.

Έτσι θάπρεπε νάταν η ζωή τους………
Για αυτό, Ναι, να παλέψουμε όλοι μας….