Διαβάζω συχνά άρθρα του Γοννιώτη δημοσιογράφου. Κώστα Πετρωτού (γιό του Σπύρου και της Άννας), αλλά αυτό το τελευταίο είναι γροθιά στο στομάχι για κάποιον που θέλει να λέγεται άνθρωπος, διαβάστε το.

Η αλήθεια είναι ότι αν ο Ανδρέας Τετέι και η ΠΑΕ Κηφισιά δεν είχαν προχωρήσει στην καταγγελία της ρατσιστικής συμπεριφοράς του Αχιλλέα Μπέου προς τον 24χρονο ποδοσφαιριστή, οι πιθανότητες να είχε πάρει τέτοια έκταση το συγκεκριμένο θέμα θα ήταν ελάχιστες.
Δυστυχώς, το ελληνικό φίλαθλο κοινό έχει εδώ και χρόνια «αποδεχτεί» ως κάτι φυσιολογικό τέτοιου είδους φρασεολογία και αρκετές φορές την επιβραβεύει κιόλας αποδεχόμενο ως… μάγκες όσους τη χρησιμοποιούν. Είναι και αυτό μέρος μιας κουλτούρας ρατσισμού που έχει διαποτίσει την ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενη την αγάπη για την εθνικότητά μας και οτιδήποτε ελληνικό και την έλλειψη πραγματικής μόρφωσης.
Είναι πραγματικά άξιο αναφοράς πώς αυτός ο λαός, που έχει ζήσει τα μύρια όσα στο παρελθόν και έχει μεταναστεύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη για να επιβιώσει, θρέφει τέτοιες ακροδεξιές, ρατσιστικές, ομοφοβικές -και βάλτε και εσείς όποιον άλλο επιθετικό προσδιορισμό θέλετε- απόψεις.

Προφανώς, είναι σημαντικό να υπάρξει τιμωρία, τόσο από την αστική, όσο και από την αθλητική Δικαιοσύνη, για συμπεριφορές όπως αυτή του δημάρχου Βόλου, που, βέβαια, δεν είναι το μόνο δημόσιο πρόσωπο που λειτουργεί έτσι σε αυτή τη χώρα, αυτό όμως που θα πρέπει να μας καίει ως κοινωνία, είναι πώς θα ξεριζώσουμε αυτά τα φαινόμενα για να μην επηρεάσουν τις νέες γενιές που σε κάποια χρόνια θα πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της χώρας. Η προσπάθεια πρέπει να αρχίσει από την οικογένεια και τα σχολεία μας και ο καθένας από εμάς τους ενήλικες φέρει πολύ μεγάλο κομμάτι ευθύνης.

ΥΓ.: Πραγματικά, περιμένω με ανυπομονησία να δω την απολογία Μπέου στα αστικά και τα αθλητικά δικαστήρια, εκεί που οι δικηγόροι αναλαμβάνουν να μαζέψουν τα απόνερα των δημόσιων τοποθετήσεων…

Πηγή : ΕΦ.ΣΥΝ. – Κώστας Πετρωτός