Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες του γ1 τμήματος του Γυμνασίου ταξίδεψαν στην όμορφη Ελάτεια του Δήμου Τεμπών, ύστερα από πρόσκληση του Μουσείου «Θεσσαλικής Ζωής» της οικογένειας Συρμακέζη και παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Ο κύκλος της ζωής» την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 το απόγευμα στον καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο του Μουσείου και της όμορφης αυλής του. (βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).
Δημοτικά τραγούδια από όλες τις φάσεις της ζωής του ανθρώπου, νανουρίσματα, ταχταρίσματα, τραγούδια της αγάπης και του γάμου, της ξενιτιάς, μοιρολόγια κλπ έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μουσική, λόγο και χορό, μέσα από την «δροσερή» ματιά των εφήβων πρωταγωνιστών.
Τα παιδιά με πολύ μεράκι παρουσίασαν την δουλειά τους, συνοδευόμενα από γονείς και κηδεμόνες και τις υπεύθυνες καθηγήτριες Βασιλική Κοσμάνου, Ελένη Κουτή και Αφροδίτη Γκούτζιου.
Η παράσταση αυτή έχει δοθεί τη φετινή χρονιά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Η λαογραφία και η παιδεία, το παρελθόν και το μέλλον, οι προηγούμενες και οι επόμενες γενιές σε ενεργή συνεργασία και σύζευξη!

001
002
003
004
005
006
007
008