Η κυκλοφορία στους δρόμους :
Όλα τα χωριά του δήμου δεν έχουν πρόσβαση προς τη Λάρισα, ενώ από χτες υπάρχει επικοινωνία από Γόννους και Ιτέα προς τα Τέμπη. Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χ.Θ. 366). Η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.
Και επειδή η κατάσταση στους δρόμους αλλάζει ώρα με την ώρα, κι επειδή πολλοί είναι εκείνοι που με ρωτάνε για να επαληθεύσουν πληροφορίες και «πληροφορίες» καλό είναι για περισσότερες και έγκυρες πληροφορίες σε τρέχοντα χρόνο, να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα : 100 πιέζοντας το 1 και στη γραμμή 2410-621.578.

Ο Δήμος Τεμπών για τις ζημιές από την κακοκαιρία
Σε ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών αναφέρονται:
«Ενημερώνουμε όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειες τους ή στον πάγιο γεωργικό εξοπλισμό, ή σε αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες από 6/9/2023 ως και σήμερα, να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στους κατά τόπους ανταποκριτές για την υποβολή δήλωσης ζημιάς.
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Δημοτική Ενότητα Μακρυχωρίου: 2495-350.411, 2495-350.418, 6945-932.300
Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος: 6977-733.417
Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου:
Πυργετός: 2495-350.300
Ραψάνη – Κρανιά – Κουλούρα: 2495-061.259, 6972-424.158.
Αιγάνη: 2495-350.418, 6947-996.112
Δημοτική Ενότητα Γόννων: 2495-350.100
Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων: 6937-631.365».

Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Δημοτικό σχολείο Γόννων
Συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 14/09/2023 η Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Δημοτικό σχολείο Γόννων και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριων καθώς και κάθε πολίτη να συμβάλουν στη συγκέντρωση των κάτωθι υλικών.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Αποστολή παλετών εμφιαλωμένου νερού στο Δήμο Τεμπών
Το πρώτο κοντέινερ με δέκα παλέτες με εμφιαλωμένο νερό στάλθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023 από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου στον γειτονικό Δήμο Τεμπών, που επλήγη πρόσφατα από το κύμα κακοκαιρίας «Ντάνιελ».
Παράλληλα συνεχίζεται η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, από τους κατοίκους των 12 κοινοτήτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου, μετά από σχετικό κάλεσμα του Δήμου. Προτείνεται να δοθεί προτεραιότητα στην προσφορά εμφιαλωμένων νερών.

Με ελικόπτερο έφτασαν οι γιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου Συκουρίου
Μετά από παρέμβαση του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη στην 5η ΥΠΕ, με ελικόπτερο έφτασαν οι γιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου Συκουρίου.
Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον από το Ιατρείο Συκουρίου.

Επιστολή Μανώλη σε Αυγενάκη για τα ακτινίδια
O Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που θα προκύψει σχετικά με την συγκομιδή των ακτινιδίων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, αντέδρασε άμεσα, στέλνοντας επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με θέμα: «Κατ’ εξαίρεση συγκομιδή ακτινιδίων στο Δήμο Τεμπών»:
«Κύριε Υπουργέ,
«Σας ενημερώνουμε ότι σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή του Δέλτα Πηνειού, από την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Περαταριά Ραψάνης στην θέση «Φτέρη», τις τοποθεσίες «Κάνα, Γεροκώστα, Μπαριάμακα, Κουτσέκια, Καμάρα» του Πυργετού, στον οικισμό Κουλούρας Κρανέας, καλλιεργούνται 1000 στρέμματα ακτινίδια ποικιλίας Hayward. Όλα τα παραπάνω κτήματα είναι διαμορφωμένα σε σύστημα υποστήριξης με κρεβατίνα και καλυμμένα με νερό από 1,5 μέτρο και πάνω, ενώ αρκετά είναι και πλήρως καλυμμένα.
Ο καρπός του ακτινιδίου συγκομίζεται μετά τις 15 Οκτωβρίου εκάστου έτους με την προϋπόθεση να έχει φτάσει στον κατάλληλο βαθμό ωριμότητας (6,2 βαθμούς Brix), ώστε να μπορεί να διακινηθεί/αποθηκευτεί και να καταναλωθεί σε καλή κατάσταση. Οι ειδικές ασφυκτικές συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει τα δέντρα του ακτινιδίου σίγουρα θα επισπεύσουν τις διαδικασίες ωρίμανσης πάνω στα δέντρα, ενώ ο καρπός δεν θα μπορεί να αποθηκευτεί ή ακόμα και να αποβληθεί από το ίδιο το δέντρο.
Έχοντας υπόψη των ανωτέρω, αλλά και ότι ήδη έως την ημερομηνία συγκομιδής απαιτείται ένας ολόκληρος μήνας, παρακαλούμε να δώσετε κατ’ εξαίρεση άδεια συγκομιδής του καρπού του ακτινιδίου για την περιοχή μας, μόλις δοθεί δυνατότητα εισόδου στα κτήματα».