Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, το Δημοτικό Σχολείο Γόννων υλοποίησε δράση που σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, με προσκεκλημένο ομιλητή τον συνταξιούχο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Ευάγγελο Τσιούρβα.

Η 24η Ιανουαρίου, καθιερωμένη από τα “Ηνωμένα Έθνη” ως Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης, αποτελεί ημέρα που αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύει τη δέσμευση για τη βελτίωση της πρόσβασης σε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για όλους.

Ο κ. Τσιούρβας συζήτησε με τους μαθητές των Α’, Β’, Γ’ τάξεων για τη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή τους. Μιλώντας για τις αλλαγές που έφερε το πέρασμα του χρόνου, επισήμανε τη γενική πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η ήρεμη και η ευγενική φυσιογνωμία του κ. Τσιούρβα κέρδισαν την εμπιστοσύνη των μαθητών/τριών και με δεξιοτεχνία τους οδήγησε σε γόνιμο διάλογο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν οι μαθητές/τριες, αποδεικνύοντας ότι παραμένει δάσκαλος σε όλη του τη ζωή!

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον κ. Τσιούρβα για τη συμβολή του στην εκπαίδευση γενεών μαθητών/τριών στην Κοινότητα των Γόννων, καθώς και για την συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης η οποία ένωσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Ο κ. Ευάγγελος Τσιούρβας υπήρξε δάσκαλος της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Παρασκευής Τσιούρβας και επί πολλά χρόνια Διευθυντής της εκπαιδευτικού κ. Αικατερίνης Πούλιου. Η δράση αποδείχθηκε πραγματικά ενδιαφέρουσα και συγκινητική, δίνοντας στους/στις μαθητές/τριες μια πολύτιμη ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση τους παρόντος και μέλλοντος.

001
002