 Ν.Δ. : Όπως και να ‘χει, ο κ. Καραμανλής επικαλείται το «εθνικό συμφέρον»! Το εθνικό συμφέρον ποιανών; των τραπεζών ή του Μήτσου; Διότι δεν έχουν και οι δύο το ίδιο εθνικό συμφέρον. Οι τράπεζες (προ κρίσης, μέσα στην κρίση και μετά την κρίση) κερδίζουν. Ο Μήτσος χάνει. Μάλιστα χάνει (και) απ’ τις τράπεζες.
Παράδοξον! Ο Μήτσος παράγει τον εθνικό πλούτο (και φτωχαίνει) ενώ οι τράπεζες δεν παράγουν τίποτα (και πλουτίζουν). Ποιο εθνικό συμφέρον λοιπόν; Του κ. Μπόμπολα που φτιάχνει δρόμους μαζί με τον κ. Σουφλιά ή του Μήτσου που θα τους πληρώνει (φτωχαίνοντας κι άλλο) μια ζωή;…! («Ε» 07-09-2009 ΣΤΑΘΗΣ)

 ΠΑΣΟΚ : Μετράει καλά τα λόγια του ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ερωτάται για επίμαχα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Σε αντίθεση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν διάφορες υπερβολές, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή πουλούσε δημόσιους οργανισμούς (έλεγαν π.χ. ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ από τη γερμανική «Ντόιτσε Τέλεκομ», την Ολυμπιακή από τον Βγενόπουλο και τα λιμάνια από την κινεζική «Κόσκο»), ο πρόεδρος του κόμματος απαντάει προσεκτικά -και αόριστα- στην «Κυριακάτικη Ε»:
«Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης, θα πορευτούμε εξαντλώντας κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτιώσεων των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ». («Ε» 07-09-2009)

 ΣΥΝ : Θα ήταν ενδιαφέρον να παραγγείλουν οι κ. Αλαβάνος και Τσίπρας μια έρευνα της κοινής γνώμης με το απλό ερώτημα αν γνωρίζει ο κόσμος τις διαφορές ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τους ρόλους των επικεφαλής κτλ. Θα τρόμαζαν και οι ίδιοι από τα ευρήματα… Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουν την ευκαιρία να… τρομάξουν με την άνεσή τους το βράδυ των εκλογών…
«Έντεκα πρόσωπα ζητούν συγγραφέα». Όμως το έργο δεν αρέσει στους ψηφοφόρους, όπως δεν άρεσε κι ο Πιραντέλο το 1921 στη Ρώμη. Όλοι οι άλλοι «κλείνουν» ψηφοδέλτια και οι του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να «κλείσουν» αρχηγό. Δύο τινά μπορεί να συμβούν : Ή να μείνουν ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ χωρίς θεατές ή όλοι μαζί να ελπίζουν να τους δικαιώσει η ιστορία μετά από 60-90 χρόνια όπως τον Πιραντέλο. (Μήτσος 07-09-2009).