…. Από γιαγιά σε εγγονή και από μάνα σε κόρη, η παράδοση και η γευσιγνωσία κληροδοτούνται στο παρόν, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον …

Στον καταπράσινο θεσσαλικό κάμπο, στους πρόποδες του Ολύμπου, με σημείο αναφοράς την κοιλάδα των Τεμπών και τον Πηνειό ποταμό, στην όμορφη και ιστορική περιοχή των Γόννων, ιδρύθηκε και λειτουργεί από τις αρχές του 2004, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων με την επωνυμία «Αντιγονίδες». Στην είσοδο του χωριού όπου σμίγουν οι δρόμοι για τους ερχόμενους στο χωριό είτε από τα Τέμπη είτε από τον Παραπόταμο συναντάμε τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού (εργαστήριο – εκθεσιακό χώρο – γραφεία).

Οι γυναίκες – μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών ξεκίνησαν δειλά-δειλά στην αρχή και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, των επισκεπτών, του δήμου, των υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και μεμονωμένων φίλων και οπαδών της συνεταιριστικής ιδέας, κατάφεραν σήμερα να βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο τόσο σε υποδομές όσο και σε δικτύωση και ο συνεταιρισμός έχει πλέον γίνει γνωστός όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Οι γυναίκες-μέλη του συνεταιρισμού  παρασκευάζουν και συσκευάζουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, με ντόπιες, γνήσια παραδοσιακές συνταγές, χωρίς τη χρήση συντηρητικών ουσιών, με περισσή σπιτική φροντίδα και μεράκι.
Στα  προϊόντα τους συμπεριλαμβάνονται : – Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες, Γλυκά παραδοσιακά ταψιού, Παραδοσιακές Πίτες και Πιτάκια Χειροποίητα,  Τραχανάς, γλυκός και ξινός, χειροποίητες χυλοπίτες, Αρωματικό ελαιόλαδο, πικάντικες ελιές της περιοχής, πάστα ελιάς και αρωματικό σαπούνι από αγνό ελαιόλαδο, Λικέρ, από το νέκταρ τω καρπών, με ζάχαρη και κονιάκ. Τα αυθεντικά τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα, όπως είναι το αγνό μέλι Ολύμπου, η αλησμόνητη «μπομπότα», το «κατσαμάκι» και το «πετιμέζι με ριτζέλια».
Οι δε Υπηρεσίες που μπορούν σήμερα να προσφέρουν είναι : -Υπηρεσίες τροφοδοσίας «κέτερινγκ» όλων των ειδών, για την κάλυψη δεξιώσεων, γενεθλίων, εγκαινίων, μνημόσυνων και κάθε άλλης μορφής εκδήλωση, με πιάτα και γεύσεις της ντόπιας κουζίνας αλλά και με ευρεία δυνατότητα των πελατών τους να καταλήξουν στο πιάτο που επιθυμούν ο καθένας τους ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία με τις υπεύθυνες του συνεταιρισμού και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές.
Πάρα πολλοί είναι οι επισκέπτες – ντόπιοι και ξένοι, μικροί και μεγάλοι από μαθητές του δημοτικού μέχρι ανθρώπους της τρίτης ηλικίας –  επιλέγουν ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα του χωριού να επισκεφτούν και το χώρο του συνεταιρισμού με το εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων και γεύσεων και το εκθετήριο των «Αντιγονίδων», όπου σίγουρα ανταμείβονται,  μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των προϊόντων, την απλότητα και την φιλοξενία των γυναικών του συνεταιρισμού, γυναίκες που με μεράκι και αγώνα, μέσα από τη μαγεία της γνώσης αλλά και της αναζήτησης στο χώρο της παραδοσιακής ελληνικής γεύσης, καθημερινά διασώζουν και διαδίδουν τις δοκιμασμένες, πολύτιμες σε διατροφική αξία, γεύσεις, συνταγές και διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος. Προγραμματίστε μία επίσκεψη, είναι σίγουρο πως θα σας ανταμείψει.
Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επισκεφτεί ή να προμηθευτεί προϊόντα του συνεταιρισμού παραθέτω τα στοιχεία του :
Στοιχεία Ταυτότητας Συνεταιρισμού.
Επωνυμία: «Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων» – Διακριτικός Τίτλος: «Αντιγονίδες».
Έδρα: Γόννοι Λάρισας – Διεύθυνση: Γόννοι Λάρισας Τ.Κ 400 04.
Τηλέφωνα: 2495-031.700 & 2495-031.578

Υπεύθυνη επιχείρησης: Τσιούρβα Μάγδα.